ALDE Olt merge mai departe

0
1949

Lovit puternic în moalele capului după eşecul la nivel naţional din alegerile europarlamentare, când, se ştie, nu a întrunit nici măcar pragul electoral de 5%,Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din România (ALDE), partidul creat de Călin Popescu Tăriceanu, ca alternativă la PNL, s-a clătinat serios şi a dat impresia, la un moment dat, că va şi cădea. Dar nu s-a întâmplat acest lucru. Cu toate alunecările de teren care i-au secătuit versanţii, ALDE s-a reorganizat şi acum pare stabilizat pe un teren sigur, apt să-şi recâştige un rol important în piesa ce se joacă sub ochii noştri, pe marea scenă a teatrului politic românesc.

Aşadar, nu şi-a pierdut capul, după cum nu s-a întâmplat acest lucru nici la organizaţia din Olt, şi nici măcar în urma plecării către Pro România a deputatului Mihai Niţă, o plecare intempestivă şi neaşteptată, care chiar că a semănat cu o decapitare. Noroc că frâiele trăsurii care se îndrepta spre prăpastie au fost preluate imediat de Ioan Ciugulea care, alături de Cristian Bircea şi alţi autentici liberali, s-a instalat pe capra vizitiului şi a oprit la timp caii nebuni ai degringoladei. Cu o nouă echipă la conducere, ALDE Olt şi-a regăsit resursele interne necesare, care să-i asigure o revenire în prim-planul vieţii politice a judeţului nostru.

Chiar dacă ALDE s-a retras din alianţa de guvernare cu PSD, Ioan Ciugulea şi-a păstrat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, semn clar că legăturile consolidate în perioada anterioară între cele două organizaţii politice judeţene au fost suficient de trainice, încât să nu se rupă, oricât de tare au tras într-o parte nişte forţe centrifuge. Acum, când a trecut şi furtuna de după eşecul susţinerii candidaturii lui Mircea Diaconu în alegerile prezidenţiale, revenită la o linie de plutire ce-i permite o navigare liniştită, corabia ALDE Olt poate să simtă din nou vântul din pupa. Cu un timonier de serviciu precum Ioan Ciugulea, un liberal pur-sânge care nu şi-a negociat niciodată ideile şi valorile liberale, ALDE Olt poate să arboreze, chiar şi mai sus şi cu mai multă încredere, pavilionul cu însemnele identităţii sale. Însemne care să o facă şi mai vizibilă în ceea ce are mai propriu această organizaţie care se vrea autentic liberală: susţinerea şi promovarea capitalului românesc şi apărarea românilor în faţa abuzurilor de orice fel.

Încercând o scurtă retrospectivă, preşedintele ALDE Olt a menţionat că 2019 a fost un an cu suişuri şi coborâşuri, cu multe obstacole peste care, din fericire, organizaţia sa a trecut şi acum poate spune că lucrurile au reintrat în normal; e linişte în partid, nu mai bate vântul dezbinării şi mulţumeşte tuturor colegilor, consilierilor locali, viceprimarilor, preşedinţilor de organizaţii locale care au înţeles că ALDE Olt este o organizaţie serioasă, care nu se poate lua după himere. Cu organizaţii în toate localităţile judeţului, anul 2020, când va candida pe liste proprii, va fi anul reconfirmării partidului. De lucrul acesta, Ioan Ciugulea este absolut convins.

Constantin Smedescu