ALDE Olt merge mai departe

3
1887

Lovit puternic în moalele capului după eşecul la nivel naţional din alegerile europarlamentare, când, se ştie, nu a întrunit nici măcar pragul electoral de 5%,Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din România (ALDE), partidul creat de Călin Popescu Tăriceanu, ca alternativă la PNL, s-a clătinat serios şi a dat impresia, la un moment dat, că va şi cădea. Dar nu s-a întâmplat acest lucru. Cu toate alunecările de teren care i-au secătuit versanţii, ALDE s-a reorganizat şi acum pare stabilizat pe un teren sigur, apt să-şi recâştige un rol important în piesa ce se joacă sub ochii noştri, pe marea scenă a teatrului politic românesc.

Aşadar, nu şi-a pierdut capul, după cum nu s-a întâmplat acest lucru nici la organizaţia din Olt, şi nici măcar în urma plecării către Pro România a deputatului Mihai Niţă, o plecare intempestivă şi neaşteptată, care chiar că a semănat cu o decapitare. Noroc că frâiele trăsurii care se îndrepta spre prăpastie au fost preluate imediat de Ioan Ciugulea care, alături de Cristian Bircea şi alţi autentici liberali, s-a instalat pe capra vizitiului şi a oprit la timp caii nebuni ai degringoladei. Cu o nouă echipă la conducere, ALDE Olt şi-a regăsit resursele interne necesare, care să-i asigure o revenire în prim-planul vieţii politice a judeţului nostru.

Chiar dacă ALDE s-a retras din alianţa de guvernare cu PSD, Ioan Ciugulea şi-a păstrat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, semn clar că legăturile consolidate în perioada anterioară între cele două organizaţii politice judeţene au fost suficient de trainice, încât să nu se rupă, oricât de tare au tras într-o parte nişte forţe centrifuge. Acum, când a trecut şi furtuna de după eşecul susţinerii candidaturii lui Mircea Diaconu în alegerile prezidenţiale, revenită la o linie de plutire ce-i permite o navigare liniştită, corabia ALDE Olt poate să simtă din nou vântul din pupa. Cu un timonier de serviciu precum Ioan Ciugulea, un liberal pur-sânge care nu şi-a negociat niciodată ideile şi valorile liberale, ALDE Olt poate să arboreze, chiar şi mai sus şi cu mai multă încredere, pavilionul cu însemnele identităţii sale. Însemne care să o facă şi mai vizibilă în ceea ce are mai propriu această organizaţie care se vrea autentic liberală: susţinerea şi promovarea capitalului românesc şi apărarea românilor în faţa abuzurilor de orice fel.

Încercând o scurtă retrospectivă, preşedintele ALDE Olt a menţionat că 2019 a fost un an cu suişuri şi coborâşuri, cu multe obstacole peste care, din fericire, organizaţia sa a trecut şi acum poate spune că lucrurile au reintrat în normal; e linişte în partid, nu mai bate vântul dezbinării şi mulţumeşte tuturor colegilor, consilierilor locali, viceprimarilor, preşedinţilor de organizaţii locale care au înţeles că ALDE Olt este o organizaţie serioasă, care nu se poate lua după himere. Cu organizaţii în toate localităţile judeţului, anul 2020, când va candida pe liste proprii, va fi anul reconfirmării partidului. De lucrul acesta, Ioan Ciugulea este absolut convins.

Constantin Smedescu

3 COMENTARII

 1. Deputații din Comisia de muncă a Camerei au votat marți, în unanimitate, amendamentele de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor, ale personalului auxiliar din justiție, ale judecătorilor Curții Constituționale, ale funcționarilor parlamentari, ale funcționarilor Curții de Conturi, ale celor de la Avocatul Poporului și de la Academia Română, ale aviatorilor, diplomaților și ale foștilor șefi de stat.

  De asemenea, în baza unui amendament propus de către deputatul independent Adrian Dohotaru au fost eliminate indemnizaţiile pentru aleşii locali.

  Nu în ultimul rând, vor rămâne fără indemnizații de merit artiştii şi sportivii.

  Membrii Comisiei au votat pentru păstarea pensiilor speciale ale militarilor, polițiștilor și jandarmilor, ale personalului din penitenciare și ale foștilor angajați ai serviciilor secrete.

  Raportul adoptat de Comisia de Muncă, cu doar un vot împotrivă și două abțineri, va intra miercuri pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, care este forul decizional.

  Impactul bugetar al pensiilor speciale este de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, beneficiarii fiind în jur de 185.000 de persoane, dintre care peste 9.000 sunt civili, aproximativ 76.000 sunt militari, iar restul de circa o sută de mii poliţişti şi angajaţi din alte structuri asimilate.

  Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaților a adoptat, marți, prin vot, proiectul PNL privind eliminarea pensiilor speciale pentru:

  – parlamentari

  – magistrati

  – functionari publici parlamentari

  – corp diplomatic si consular

  – Curtea de Conturi

  – fostii sefi de stat

  RĂMÂN CU PENSII DE SERVICIU:

  – Militarii (angajati din aparare, interne, servicii, politisti).

 2. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că partidul a hotărât să-și continue programul politic singur. Președintele ALDE a precizat că nu ia în considerare un proiect politic comun cu o altă formațiune politică pentru alegerile de anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here