Sărbători de basm pentru copiii instituționalizați din Olt

0
211

Zâne, spiriduşi, îngeraşi şi Moş Crăciun. Toate aceste personaje şi-au dat, luni, întâlnire pe tărâmul de basm improvizat la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, în cea de-a șaptea ediţie a „Sărbătorilor de basm”.

 

Copiii din centrele de plasament aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt au participat  la o acţiune menită să le aducă fericirea pe chipuri.

Colinde, dansuri, şezători, toate îngemănate în spiritul tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, dar şi poveşti de basm, au fost ingredientele spectacolului artistic de excepţie susţinut de cei peste 200 de copii instituţionalizaţi. Copiii care au urcat pe scena Centrului Cultural au uimit asistenţa prin talentul lor, în niciun moment nelăsând impresia că provin din centrele de ocrotire socială.

Este a șaptea ediție, o ediție cu emoție ca în fiecare an, în care aducem povestea noastră, din nou, pe această scenă. Sărbătorile de basm, anul acesta, sunt închinate datinilor și obiceiurilor de colind. Toți copiii din toate centrele noastre, căsuțe, s-au întâlnit ca într-o mare familie și au oferit publicului dansuri, colinde, scenete, specifice acestei sărbători. Sunt copii care au lucrat și care transmit emoție. Sunt copii noi care nu au participat niciodată la o astfel de serbare, până acum, și foarte fericiți că se află în această zi în fața dumneavoastră, a spus directorul general al DGASPC Olt, Rădița Piroșca.

La evenimentul organizat de DGASPC Olt, alături de Rădiţa Piroşca, de angajaţi ai instituţiei, educatori din centrele de plasament au fost prezenţi reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai asociaţiilor şi fundaţiilor, parteneri, precum şi un numeros public.

 

 Surprizele pentru copiii din centrele de plasament vor continua şi joi, când aceştia vor primi cadouri şi vor participa la tradiţionalul eveniment „Tradiţii de Ignat”. Moșul va veni joi la ultima petrecere pe care o vom avea împreună  în care copiii vor dansa, vor primi pomana porcului și toate tradițiile în ceea ce privește tăiatul porcului în Oltenia, a conchis Piroșca.