Câți ani sunt de la moartea dramaturgului Eugen Ionescu?

2
76

În week-end, în lipsă de ocupație, ”încingeam” Facebook-ul  să văd ce se mai întâmplă în lumea bună, când acolo ce să vezi: pe pagina oficială a celui mai bun liceu din Slatina, și anume ”Ion Minulescu” apare o postare în care se face referire ”La 110 ani de la moartea dramaturgului Eugen Ionescu”. Stau și mă gândesc, unde să fie greșeala, la capitolul istorie sau la capitolul matematică? Cum o dai, nu o dai bine, gafa a fost făcută de sâmbătă și nimeni nu a sesizat eroarea nici până în momentul de față, dar numărul comentariilor și like-lor au crescut în continuu. Acum, mă întreb, tot ce este postat în spațiul public trebuie luat de bun?

Să clarificăm problema matematică: câți ani sunt de la moartea dramaturgului Eugen Ionescu?

Eugen Ionescu (n. 26 noiembrie 1909, Slatina, România –d. 28 martie 1994, Paris, Republica Franceză), cunoscut în afara României sub numele de Eugène Ionesco, conform ortografiei franceze, a fost un scriitor de limbă franceză originar din România, protagonist al teatrului absurdului și membru al Academiei Franceze (fotoliul nr. 6). Obișnuia să declare că s-a născut în anul 1912, ori din pură cochetărie, ori din dorința de a crea o legătură între nașterea lui și moartea marelui său precursor Ion Luca Caragiale, conform Wikipedia căci le știe pe toate.

Off, câtă bătaie de cap ne mai dă acest dramaturg, ba s-a născut  în 1909, ba susținea că era născut în 1912, dar cert este că a murit în 1994!

 

 

2 COMENTARII

  1. Gasca de infractori regrupati ai PSD Olt ar fi bine sa stie ca Eugen Ionescu era un anticomunist si un antiFSN si antiIliescu convins..Asadar,daca ar fi trait azi, si faca ar fi revenit in Slatina,cu siguranta,ar fi respins orice invitatie venita din partea urmasilor comunistilor si al epigonilor din PSD…
    „România are nevoie de un regim nou, care este cel mai vechi și cel mai stabil, și cel mai convingător din toate timpurile: Monarhia,,Eugen Ionescu,Paris,1990

    https://monarhiasalveazaromania.wordpress.com/2014/05/06/eugen-ionesco/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here