Schimbare radicală în PSD Caracal

0
2743

La mijlocul lunii octombrie, în acest an, a avut loc o ședință extraordinară a Biroului Permanent Județean a PSD Olt, principalul punct al discuțiilor fiind dizolvarea conducerii PSD Caracal, condusă de către deputatul de Olt Dan Ciocan. Cu această ocazie a fost desemnat domnul Ion Marian Doldurea, un cunoscut om de afaceri local în calitate de președinte interimar al PSD Caracal. Sarcina acestuia a fost aceea de a coordona activitatea partidului până când vor avea loc alegeri locale ale partidului, probabil în cursul anului viitor.

În ultimul timp s-a vehiculat în presă ideea că pentru primăria Caracal deja s-au fi desemnat viitorii candidați din partea PSD-lui printre care sunt două nume, fie unul dintre băieții domnului Doldurea și ei cunoscuți oameni de afaceri în județ și în București, și a unui alt om de afaceri local Dan Predoiu care să fie în contrapartidă cu actualul primar al orașului Caracal, Liviu Radu. Față de aceste informații am dorit să aflăm punctul de vedere al domnului Marian Doldurea, președinte interimar al PSD Caracal. Acesta ne-a declarat în primul rând că în nici un caz, așa cum a mai declarat și altă dată, nici un membru al familiei sale, nici el, nu va candida la vreo funcție în administrația locală, la primăria locală, la parlamentare sau să ocupe o funcție de altă natură. Ei sunt oameni de afaceri și vor rămâne oameni de afaceri! Totodată acesta ne-a declarat că în perioada următoare este interesat de modul în care vor evolua lucrurile la nivel național pentru că trebuie ca într-un timp scurt să fie schimbată actuala conducere a PSD-lui care nu a făcut decât mult rău partidului care a căzut în mod dramatic. După părerea dumnealui și vedem că acest punct de vedere e mult vehiculat și în spațiul public la nivel național este nevoie de schimbarea denumirii partidului, este nevoie de o nouă siglă și în primul rând este nevoie de modificări radicale  ale statutului partidului. După noua lui denumire, trebuie să fie un partid social-democrat întradevăr de centru-stânga și în care să pătrundă oameni de valoare.

Referitor la organizația Caracal, acesta ne-a declarat ca: în perioada imediat următoare, la începutul anului 2020, după o analiză temeinică în cadrul organizației locale a PSD Caracal, se vor propune în mod secret cinci nume de oameni cunoscuți, apreciați, capasbili, corecți, cinstiți care să fie pe lista candidaturii la funcția de primar al municipiului Caracal. Cele cinci nume vor fi supuse unui sondaj și unei analize după care, cel care va avea cea mai importantă aprobare din partea cetățenilor municipiului Caracal va fi cel care va reprezenta municipiul Caracal la viitoare alegeri. Este sigur că va fi ales omul cel mai potrivit și va fi susținut cum trebuie să fie un primar foarte bun pentru Caracal. Doldurea ne-a declarat că în momentul în care se va hotărî noua conducere, noul candidat la primărie el va sprijini dar fără o funcție de conducere noua echipă și o face din dragostea pentru oamenii Cracalului, pentru organizația locală a partidului și trebuie să se înțeleagă  că nu vor avea locuri în cadrul noii structuri de conducere a PSD Caracal oamenii care nu au făcut cinste organizației, oamenii care au venit doar cu intrigi, care și-au văzut doar interesele proprii, oamenii care au adus mult rău partidului. Trebuie o schimbare radicală la nivelul Caracalului căci nu mai este nevoie de întâlniri secrete privind luarea unor decizii de interes local. Totul trebuie să fie transparent.