Ce se întâmplă, de fapt, dacă nu mai mănânci după șase seara și renunți la pâine?

0
663

Cu toţii am auzit că dacă vrem să ne menţinem în formă şi chiar să slăbim ar fi bine să renunţăm la mese după ora 18:00 şi să eliminăm pâinea cu totul din alimentaţie.

Nutriţioniştii spulberă însă acest mit atât de popular la români. Masa de seară este şi ea importantă pentru o dietă sănătoasă, dar trebuie să nu facem excese.

„Masa de seară ştie toată lumea că nu trebuie să fie extreme de abundentă, deşi dacă nu ai mâncat în timpul zilei trebuie să mănânci fie că e seara, fie că e dimineaţa”, a explicat Dr. Corina Zugravu, lector la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti şi cercetător la Institutul de Sănătate Publică.

Pâinea nu este nici ea un pericol atât de mare pentru siluetă. Atât timp cât este mâncată cu măsură şi evitată franzela de 1 leu, aceasta poate fi consumată cu încredere.

„Pâinea dacă este văzută ca ceea ce este, un aliment care aduce calorii şi diverşi nutrienţi, este în regulă. Trebuie să nu facem excese. Românii uită şi să raporteze că au mâncat-o. Au mâncat mâncare, dar uită că alături de mâncare au mâncat şi foarte multe felii de pâine”, spune Dr. Corina Zugravu.

Acesta este într-adevăr un aliment cu multe calorii, dar nutriţionistul spune că este nejustificat să renunţi cu totul la el. Dacă mâncai însă excesiv pâine, ar fi bine să scazi însă cantitatea ingerată.

Nu există o cantitate fixă, ideală, de pâine pe care să o poţi mânca în fiecare zi. „Depinde foarte mult de ce alte alimente mănânci într-o zi, dar dacă mănânci dimineaţa, la prânz şi seara câte o felie de pâine nu este niciun fel de problemă. Uneori chiar mai mult”, explică nutriţionistul.

Există numeroase variante de pâine în supermarketurile româneşti. Unele au compoziţii bune, hiperproteice, au seminţe şi vitamine.Totul este să ştim noi să le alegem din rafturile magazinelor. „Franzela de 1 leu este ultima pe listă”, atenţionează însă Zugravu.

Sursa: doctorulzilei.ro