Ofertă generoasă pentru ALDE în turul 2 la prezidențiale

3
411

Liberalii negociază în teritoriu alianțe punctuale cu ALDE. Turul 2 al alegerilor prezidențiale va fi un exercițiu pentru o viitoare colaborare mai apropiată, au declarat surse din PNL pentru STIRIPESURSE.RO.

În fiefurile liberale din Transilvania nu există prea mare dorință pentru discuții cu ALDE, pe de-o parte pentru că partidul lui Călin Popescu Tăriceanu nu are structuri puternice în Ardeal și pe de altă parte pentru că liberalii transilvăneni nu sunt dispuși să ofere o felie de putere suficient de atrăgătoare pentru ALDE.

Marile negocieri sunt pentru județele roșii, unde se încearcă un ‘acord de principiu’ PNL-ALDE. ‘O să fie un exercițiu bun pentru locale dacă vrem să batem PSD’, au zis surse liberale.

Oferta PNL pentru ALDE este generoasă, potrivit liberalilor: în unele județe din Muntenia, la schimb cu susținerea lui Klaus Iohannis în turul 2 la prezidențiale, PNL-iștii sunt dispuși să-i sprijine pe o parte din candidații ALDE la locale.

Liberalii le propun celor din ALDE să își împartă candidaturile din județe și să se sprijine reciproc la locale.

ALDE nu a luat încă o decizie.

Sursa: stiripesurse.ro

3 COMENTARII

  1. Cei de la ALDE sunt obisnuiti cu tradarile…Au tradat PNL-ul si au fost in gasca de hoti ai PSD-ului .Dar pentru alte mandate si functii bine platite de la bugetul Statului Roman,acum se lingusesc cu parintii lor ideologici sa ii primeasca din nou in familia liberala. PSD,ALDE,USR si UDMR sunt partide oportuniste…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here