Trei efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

0
811

Sfecla roşie aduce multiple beneficii, precum îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi sistemului circulator, scăderea tensiunii, a colesterolului şi a glicemiei în cazul diabeticilor. Unde mai pui că există studii care asociază consumul de sfeclă roşie cu eliminarea disfuncţiilor erectile.

Deşi bogată în fibre, calciu, fier, magneziu, potasiu, sodiu, zinc, riboflavina, folaţi şi vitamine precum A, B, C, E şi K, sfecla roşie poate avea şi efecte neplăcute.

Sfecla roşie poate creşte riscul de a face pietre la rinichi

În sucul de sfeclă roşie se găsesc oxalaţi, factori responsabili pentru formarea pietrelor la rinichi.

Sucul de sfeclă roşie poate scădea drastic tensiunea

În cazul indivizilor cu probleme legate de tensiune şi a celor care iau tratament în acest sens, consumul de sfeclă roşie poate scădea drastic nivelul tensiunii şi le poate pune viaţa în pericol.

Pigmenţii din sfecla roşie pot crea surprize neplăcute

Betacianinele sunt responsabile pentru colorarea urinei şi a materiilor fecale în urma consumului de sfeclă.

Deşi inofensiv, acest fenomen poate trăda o deficienţă de fier, întrucât urina şi materiile fecale de culoare roşie apar mai des la persoanele care prezintă o astfel de carenţă.

Sursa: feminis.ro