Ziua Internaţională a Toleranţei, marcată de femeile social-democrate din Olt

0
673

Organizația de femei a PSD Olt s-a reunit vineri după-amiază, la o dezbatere pe tema toleranței. Evenimentul a avut loc în contextul în care, în fiecare an, pe 16 noiembrie, este sărbătorită Ziua Internațională a Toleranței.

Doamnele și domnișoarele social-democrate și-au dat întâlnire vineri după- amiază, în Sala Europa a Consiliului Județean Olt, la cea de-a doua ediție a evenimentului ”Fii tolerant!„. În cadrul acestei reuniuni au fost abordate teme precum toleranța în adopție, în sănătate, în educație, în trafic, în familie și cuplu, dar și față de grupurile vulnerabile, de persoanele cu dizabilități sau minorități.

Corina Sulger, preşedintele OFSD Olt, a opinat că toleranța înseamnă să fii om, să respectăm oamenii și să-i respectăm pe cei din jur.

Le mulțumesc fetelor din organizația OFSD Olt că participă astăzi alături de noi la cea de-a doua ediție a  dezbaterii ”Fii tolerant!„, activitate în care vrem să ne reamintim împreună ce înseamnă toleranța. Toleranța înseamnă să fii om să respectăm oamenii și să-i respectăm pe cei din jur. Există toleranță la nivelul județului Olt numai că societatea în care trăim acum este o societate care are o tendință violentă. Noi nu trebuie  să promovăm violența, ci trebuie să reamintim astăzi ce înseamnă să fii tolerant și chiar la nivelul județului Olt toleranța este un cuvânt foarte frumos pe care împreună îl putem promova, a declarat Sulger.

Și directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, Rădița Piroșca, a vorbit despre despre toleranță, despre efectele toleranței și intoleranței asupra persoanelor vulnerabile. Este vorba despre copiii cu dizabilități, copiii din sistemul de protecție, despre cum se reflectă intoleranța față de aceste persoane care au fost și așa lipsite de speranță. Toleranța eu zic că este o calitate umană a noastră, dar este și o obligație pe care o avem față de semenii noștri și față de noi personal, până la urmă, în tot ce înseamnă dezvoltarea noastră, a spus Piroșca.

În cadrul reuniunii au mai susținut prezentări:

Dr.  Mariana Leanca- Ce înseamnă să fi părinte tolerant în procesul de adopție;

Cristian Tița, șeful Serviciului Poliției Rutiere Olt: Toleranța în trafic și femeia la volan;

Monica Sabin, președintele Asociației Surzilor: Toleranța oamenilor cu handicap;

Alexandru Paliu, expert Primăria Caracal: Ce înseamnă toleranța în relația cu minoritățile;

La finalul dezbaterii, doamnele, domnișoarele, și chiar și domnii prezenți, au primit câte un ghiveci cu flori din partea președintei OFSD Olt, Corina Sulger, ca simbol al reamintirii ca de mâine să fie puțin mai toleranți.

Prin această acțiune, Organizația de Femei a PSD Olt a dorit să marcheze Ziua Internațională a Toleranței și să tragă un semnal de alarmă cu privire la evoluția societății românești în care gradul de intoleranță se manifestă din ce în ce  mai pregnant.