Ziua Internaţională a Toleranţei, marcată de femeile social-democrate din Olt

7
504

Organizația de femei a PSD Olt s-a reunit vineri după-amiază, la o dezbatere pe tema toleranței. Evenimentul a avut loc în contextul în care, în fiecare an, pe 16 noiembrie, este sărbătorită Ziua Internațională a Toleranței.

Doamnele și domnișoarele social-democrate și-au dat întâlnire vineri după- amiază, în Sala Europa a Consiliului Județean Olt, la cea de-a doua ediție a evenimentului ”Fii tolerant!„. În cadrul acestei reuniuni au fost abordate teme precum toleranța în adopție, în sănătate, în educație, în trafic, în familie și cuplu, dar și față de grupurile vulnerabile, de persoanele cu dizabilități sau minorități.

Corina Sulger, preşedintele OFSD Olt, a opinat că toleranța înseamnă să fii om, să respectăm oamenii și să-i respectăm pe cei din jur.

Le mulțumesc fetelor din organizația OFSD Olt că participă astăzi alături de noi la cea de-a doua ediție a  dezbaterii ”Fii tolerant!„, activitate în care vrem să ne reamintim împreună ce înseamnă toleranța. Toleranța înseamnă să fii om să respectăm oamenii și să-i respectăm pe cei din jur. Există toleranță la nivelul județului Olt numai că societatea în care trăim acum este o societate care are o tendință violentă. Noi nu trebuie  să promovăm violența, ci trebuie să reamintim astăzi ce înseamnă să fii tolerant și chiar la nivelul județului Olt toleranța este un cuvânt foarte frumos pe care împreună îl putem promova, a declarat Sulger.

Și directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, Rădița Piroșca, a vorbit despre despre toleranță, despre efectele toleranței și intoleranței asupra persoanelor vulnerabile. Este vorba despre copiii cu dizabilități, copiii din sistemul de protecție, despre cum se reflectă intoleranța față de aceste persoane care au fost și așa lipsite de speranță. Toleranța eu zic că este o calitate umană a noastră, dar este și o obligație pe care o avem față de semenii noștri și față de noi personal, până la urmă, în tot ce înseamnă dezvoltarea noastră, a spus Piroșca.

În cadrul reuniunii au mai susținut prezentări:

Dr.  Mariana Leanca- Ce înseamnă să fi părinte tolerant în procesul de adopție;

Cristian Tița, șeful Serviciului Poliției Rutiere Olt: Toleranța în trafic și femeia la volan;

Monica Sabin, președintele Asociației Surzilor: Toleranța oamenilor cu handicap;

Alexandru Paliu, expert Primăria Caracal: Ce înseamnă toleranța în relația cu minoritățile;

La finalul dezbaterii, doamnele, domnișoarele, și chiar și domnii prezenți, au primit câte un ghiveci cu flori din partea președintei OFSD Olt, Corina Sulger, ca simbol al reamintirii ca de mâine să fie puțin mai toleranți.

Prin această acțiune, Organizația de Femei a PSD Olt a dorit să marcheze Ziua Internațională a Toleranței și să tragă un semnal de alarmă cu privire la evoluția societății românești în care gradul de intoleranță se manifestă din ce în ce  mai pregnant.

7 COMENTARII

 1. Societatea romaneasca este extraordinar de toleranta. Ea iarta aproape orice, mai puţin hotia,coruptia ,dilentantismul si demagogia PSD-ista.

  Tara arde,si ,,babele,, fardate si botoxate ale PSD-ului se piaptănă! Dupa 24 noiembrie a,c, toate,, babele ,,PSD-iste o sa devina bocitoare la capataiul hoitului comunist al PSD-ului..Nu de alta,dar sunt semne clare ca PSD-ul este deja in moarte clinica…
  Președintele Biroului de Cercetări Sociale, Bruno Ștefan, afirmă că jumătate din populația României vrea scoaterea în afara legii a PSD! Este cel mai tare sondaj al momentului, vestea care dinamitează pur și simplu șansele Vioricăi Dăncilă în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

  „Dacă președintele Klaus Iohannis ar face un referendum – și eu am măsurat lucrul acesta în sondaje -, mai mult de jumătate din populația României ar veni la vot să voteze scoaterea PSD în afara legii! Cei care ar vota împotrivă sunt doar douăzeci și ceva la sută, restul n-ar veni. Ura față de PSD este foarte mare. Mai mult de jumătate din populația României percep PSD ca fiind un grup de crimă organizată”, a declarat pentru PSnews sociologul Bruno Ștefan.

 2. Salariile şi pensiile vor fi achitate la termen, însă nu vor fi plătite în continuare salarii celor ”care au intrat pe uşa din dos în instituţiile publice”, ”pe bază de pile sau de carnet de partid”, a declarat vineri, la Braşov, premierul Ludovic Orban.

 3. Din punct de vedere juridic,acest urmas al PCR-ului ,PSD-ul trebuie scos in afara legii.De ce?Pentru ca majoritatea liderilor nationali si locali ,respectiv ex prim-ministrul Adrian Nastase,fosti ministrii,secretari de Stat,fosti si actuali presedinti de consiliii judetene,primari de municipii,orase si comune ai PSD-ul domina clasamentul celor care au fost condamnati penali si care au dosare penale in instantele de judecata si asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie.Potrivit legii, un partid trebuie desființat atunci când “scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice”.In plus,PSD-ul a incercat sa politizeze actul de justitie in Romania.Vedem cazul modificarii Codurilor Penale si demiterea Laurei Codruta Kovesi.
  În anul 2014, George Cristian Maior, seful SRI, a apreciat coruptia ca pe o amenintare la adresa securitatii naționale, o chestiune foarte grava, care daca nu este combatuta, creeaza mari probleme unui stat modern care vrea sa asigure securitate si prosperitate cetatenilor sai.
  Din aceasta cauza, PSD-ul NUe un partid democratic. Să jefuiiesti tara asta atat de sistematic, sa-i saracesti pe locuitori stiiind ca te vor vota doar daca iti tii in saracie, furandu-le tot si alungand din tara ,tot din cauza incompetentei PSD-ului,peste 10 milioame de romani – asta nu e democratie, e subminarea destinului national, e caz de de scos în afara realitatii un astfel de partid. Democratie va fi atunci cand alegatorii ,in specal cei de la tara, vor avea banii lor de ulei si zahar, cand oamenii astia saraci din comunele Oltului si ale Romaniei vor avea tractoarele lor, ca in Regatul Spaniei, si cand ii vor pune pe fuga pe unii ca Paul Stanescu,Marius Oprescu dimpreuna cu toata gasca lor de hoti dovediti si cu toate fufele lor PSD-iste, ,daca indraznesc sa sa le cumpere voturile cu 100 de lei in plus la pensie, bani furati tot de la ei si sa ii santajeze cu ajutoarele sociale… Abia atunci, cand alde Stanescu,Oprescu,Ciocan,Valcov si Mot isi vor asuma neimplinirea actului de guvernare si vor dovedi ca averile lor sunt dobandite in mod legal,atunci putem spune ca avem o justitie independenta si o democrație reala in Romania..

 4. Degeaba va tot chinuiti sa va demonstrati nevinovatia,deoarece faptele voastre va tradeaza.Oricum,in viitor veti disparea ca partid de pe scena politica a Romaniei…Intai dispare Dancila si apoi PSD-ul….secondat de USR-isti…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here