Deputatul Gigel Știrbu, despre scorul obținut de PNL Olt, în turul I, la alegerile prezidențiale: „Este un rezultat dezastruos pentru PNL”

3
702

Deputatul de Olt, Gigel Știrbu, vicepreședinte regional al PNL, a susţinut miercuri, 13 noiembrie, o conferință de presă.

În cadrul întâlnirii au fost abordate o serie de subiecte. Primul punct de pe ordinea de zi a conferinței a făcut referire la vizita noului ministru al Agriculturii, Adrian Oros, în județul Olt. Oficialul guvernamental vine în județul Olt, mai exact la Izbiceni, la invitația deputatului liberal pentru a se întâlni cu legumicultorii din sudul județului, dar și pentru a lămuri unele speculații lansate în spațiul public. Vineri la ora 16.00, în județul Olt va participa, la o întrevedere cu foarte mulți legumicultori din județul Olt, la Izbiceni, ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Domnia sa vine în județ la rugămintea mea pentru că așa cum știți în următoarele săptămâni în spațiul public au apărut câteva informații false referitor la faptul că Guvernul României va înceta programul TOMATA, va închide spitale, Guvernul României va tăia salarii, va tăia pensii, va tăia aerul, căldura, va pune taxe și impozite, vămi s.a.m.d. Nimic adevărat din toate acestea și ca atare am solicitat ministrului Agriculturii ca între cele două tururi să vină în județul Olt, al doilea cel mai mare bazin legumicol din România, după Galați, zona Matca, unde a și fost ministrul Agriculturii, să vină să dezmintă aceste informații, să spună că PNL, Guverul PNL, Guvernul României nu are de gând să facă acest lucru. La această întâlnire se estimează că vor fi prezenți aproximativ 500 de legumicultori de pe Valea Oltului, a precizat Știrbu. Cel de-al doilea punct de pe ordine de zi a întâlnirii a făcut referire la un proiect pe care parlamentarul de Olt vrea să-l demareze în județul Olt. Mai exact, este vorba despre inițiativa demnitarului de a face o donație unei școli din Slatina.  Despre acest demers  Gigel Știrbu a declarat:

Vreau să lansez o provocare pentru toți oamenii politici din județul Olt, indiferent de culoarea politică să «înfiieze» o clasă, deoarece eu am primit, și sunt convins că și domniile lor au primit nenumărate semnale, pe pagina mea de socializare, pe adresa mea de e-mail, la cabinetul parlamentar din partea unor cetățeni care sunt părinți și care sunt în situația în care nu mai știu la cine să apeleze deoarece administrația publica locală nu își face datoria vizavi de sistemul de învățământ din județul Olt. Ca atare am luat decizia ca eu și sper să nu fie un gest singular să vin în întâmpinarea nenumăratelor solicitări pe care le-am primit și să ajut o clasă dintr-o școală din Slatina. Fac precizarea că nu am nicio legătură, n-am o rudă, nu am cunoștințe care să aibă copii în acea clasă, ci efectiv de acolo am primit semnale. Este o clasă de la Școala generală nr.7 căreia îi voi dona un calculator performant,  o imprimantă, boxe, un set de tonere și toate cele necesare pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educativ. Conducerea școlii nu cunoaște intenția mea. Sper să primească donația din partea mea. Nu este o dovadă de mărinimie din partea mea, este o dovadă de normalitate, a adăugat parlamentarul liberal de Olt.

Cel mai fierbinte punct de pe ordinea de zi a conferinței de presă l-a reprezentat analiza rezultatului pe care PNL Olt l-a obținut în primul tur al alegerilor prezidențiale. Știrbu s-a arătat extrem de nemulțumit de scorul obținut de PNL Olt și a ținut să tragă un semnal de alarmă.Îmi pare rău că eu sunt în fața dumneavoastră și eu trebui să fac acest bilanț. Normal acest bilanț trebuia să-l facă altcineva în fața dumneavoastră. Este prima dată, în cei 30 de ani, de când flacăra, lumina democrației s-a aprins în România și implicit în județul Olt, când filiala PNL din județul Olt s-a clasat pe ultimul loc în rândul filialelor PNL din România. E un moment de cotitură pentru liberalismul de pe aceste meleaguri. Este un rezultat pe scurt, oltenește, dezastruos pentru PNL. Niciodată PNL Olt nu a fost pe ultimul loc în România. Mie acest lucru mi se pare grav. În județul Olt din cele 112 organizații sau prezumtive organizații ale PNL, doar 17 au câștigat, lucru extrem de îngrijorător. De aceea trag un semnal de alarmă vizavi de implicarea unora dintre colegii mei. Politica nu se face pe facebook. Politica nu înseamnă că te duci într-o localitate, bei o cafea, ți-ai făcut o fotografie și gata. Eu fac politică de ceva timp și știu că politica se face la firul ierbii. Dacă județul Olt era județul care hotăra președintele României, imaginați-vă că președintele României astăzi era cucoana asta, «gospodina națională», a conchis vicepreședinte regional al PNL, Gigel Știrbu.

3 COMENTARII

 1. Gigele,stii prea bine ca comunismul creează dependenta, asemenea fumatului, jocurilor pe calculator, drogurilor. Nu este suficienta despartirea institutionala de acest sistem politic(PSD) pentru a scapa de comunism si de epigonii lui instalati in toate institutiile Statului roman.Exista o mentalitate comunista dominantă numeric în societatea romaneasca care nu va disparea cata vreme nu se trateaza dependenta de comunism.Vreme de 30 de ani am vazut cu totii manifestarile politicienilor PSD-isti.In fiecare conducator al PSD-ului exista e o manifestare monstruoasa a egoismului si individualismului omenesc, aproprierea aproapelui pentru a te sluji, deposedarea lui de el însuși ca sa le fie sluga doar lor.In acest sens,avem un exemplu de comunist notoriu,respectiv pe vataful si baronul rosu ,Paul Stanescu,care a fost si este un comunist pana in maduva oaselor..Conducatorii PSD-ului au mentalitate comunista si ei cred cu tarie ca au dreptul sa domine pe ceilalti deoarece ei in mintea lor bolnava de putere si imbogatire,cred ca au o chemare speciala pentru asta, iar pentru ei,ceilalti sunt incapabili să se conduca singuri.Pentru unii ca Stanescu,Oprescu si toata gasca lor, ascunsa dupa sigla PSD,considera ca oamenii sunt niste biete vite pentru , iar ei sunt pastorii.Dar de fapt ,ei nu sunt decat niste lupi imbracati in blana de oaie…
  Renuntarea la sine, la placeri si dedicarea aproapelui si lui Dumnezeu sunt idealuri morale in crestinism.Nu de alta,dar stiu ca ati studiat si teologia…Dar din pacate, s-a observat o cardasie ierhahului locului,respectiv a P.S.Sebastian si a slujitorilor Bisericii Ortodoxe cu gasca de hoti si de analfabeti functionali ai PSD-ului.PSD-istii au dat banii parohiilor din interes,respectiv pentru interesul de a implica Biserica si pe ierarhul locului si pe preoti sa faca campanie electorala PSD-ului.
  Asadar, din 41 de judete,doar opt judete sunt dominate vremelnic de ciuma rosie.. Oltenia este dominata de urmasii comunistilor.Conducatorii politici si admnistrativi cu mentalitate comunista dispretuiesc oamenii. Nu isi asuma o morala personala care sa le constranga faptele si interpretarea asupra a ce fac oamenii.Unii ca Stanescu,Oprescu si Mot ,nu au ce cauta in viata politica.Dar din pacate,nici cei de la PNL Olt nu au cautat sa se implice ,respectiv sa vina cu o echipa cu un profil bine definit moral si profesional.Cu fosti militieni, care au mentalitati comuniste , si cu oameni fara credinta in Dumnezeu si fara profesionalism,in mod logic,nu se poate conduce un partid istoric..Dar ca sa avem un adevatar lider politic in PNL Olt,este necesar sa se faca o terapie impotriva mentalitatii comuniste,asa cum se face impotriva consumului de alcool,droguri,fumat si jocuri de noroc…Adevarat, eficienta si profunda terapie impotriva mentalitatilor comuniste tine de cresterea stimei de sine prin actiuni curajoase si folositoare in mod real lui si celorlalţi oameni. Initierea acestui proces nu poate avea loc fara recunoasterea starii de fapt in care se afla. Pentru aceasta este nevoie ca fiecare dintre noi sa ne privim in oglinda constiintei…
  Din pacate,in Olt si in Oltenia traim printre victimele dependente de experimentul politic comunist si post comunist la care a fost supusa România din 1947 si pana azi. Traim printre oameni precum Valcov,Stanescu,Oprescu,Mot si gasca lor PSD-ista, bolnavi de ciuma(hotie,minciuna,coruptie) care inca nu au fost izolati de restul oamenilor, ci vor sa atinga pe toti,inclusiv pe PNL-sti, ca sa fie toti asemenea lor.Din cauza lor,al acestor lupi rosii imbracati in blana de oaie ,au plecat din Romania peste zece milioane de romani..Dar de data aceasta poporul roman s-a trezit din somnul ratiunii..
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 2. Sebastian Lăzăroiu îi bate obrazul Vioricăi Dăncilă: Acum vrei să vorbești cu cei pe care i-ai disprețuit până ieri, pe care i-ai ignorat și umilit?
  Acest lucru este valabil si pentru Stanescu,Oprescu,Ciocan,Mot si toata sleata lor de neispraviti….!!!

 3. In perioada monarhiei constitutionale (1866-1947), Monarhia,Armata,Biserica si Scoala nu erau politizate,respectiv nu sustineau nici un partid politic.Dar acum episcopii si preotii ,din interese materiale, fac propaganda politica PSD,urmasul PCR-ului,culmea,exact partidului care inainte de 1989 suprima Biserica si pe slujitorii ei ii baga la inchisoare..Dar episcopul trebuie sa slujeasca doar lui Iisus Hristos,deoarece inainte de a fi episcop si preot,este un calugar care a depus votul monahal de saracie,castitate si ascultare.Episcopul Slatinei nu are ce cauta in sfera politicului,respectiv nu trebuie sa ceara bani de la clasa politica.Banii pentru Biserica se obtin prin filantropia unor oameni cu credinta de Dumnezeu si cu stare materiala buna.Sa nu facem confuzia dintre un baron rosu precum Paul Stanescu,care nu a dat bani Bisericii din buzunarul lui ,ci din banii publici…si un boier precum Alexandru Varipatti,care a donat bani si a construit edificii de interes public,din banii lui..Asadar ,este o mare diferenta intre un parvenit ca baronul rosu Paul Stanescu, si un om de vita nobila precum boierul Alexandru Varipatti..De scoala ce sa spun,ca in ziua de azi, nu este director de scoala care sa nu fie uns director de partidul aflat la putere…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here