O nouă sectă: Martorii lui Iohannis

7
480
Nicio religie mare nu s-a impus fără sprijin armat. Cel puţin în cazul religiilor universaliste, lucrurile sunt clare: fără ajutorul armat al regelui Aşoka, budismul ar fi rămas o simplă sectă în cadrul hinduismului. La fel, nici creştinismul n-ar fi mers mai departe fără edictul de la Milano, din anul 313, al împăratului Constantin. Apoi: ce ar fi fost islamismul fără sabia lui Mahomed şi a urmaşilor săi care au dezlănţuit jihadul islamic? Dar şi în cazul sectelor, lucurile stau cam în acelaşi fel. Ca să se desprindă de creştinism, protestantismul a trecut prin războaiele religioase din secolul al XVI-lea, generate de Reforma lui Martin Luther. Iar anglicanismul s-a născut tocmai dintr-o ambiţie şi o poveste de iubire a regelui Henric al VIII –lea.
Acum, în România, asistăm la naşterea unei noi secte şi e firesc să ne întrebăm ce şanse are ca să se răspândească şi să-şi câştige tot mai mulţi adepţi. Aţi auzit de „Martorii lui Iohannis”? Dacă nu, vă spun eu acum şi aici.
Când o anumită grupare urmăreşte să se desprindă din îmbrăţişarea unei religii comune, începe prin a semăna ură şi dezbinare printre adepţii şi practicanţii religiei dominante. Şi o fac cu o atât mai mare determinare cu cât sunt convinşi că-l au de partea lor pe Dumnezeu. De obicei, atraşi de vacarmul care tulbură liniştea seculară de pe uliţele vechii religii, mulţi dintre locatari îşi deschid ferestrele şi prind din zbor cuvinte disparate, frânturi de propoziţii, gesturi şi fizionomii caricaturale care toate la un loc, dacă ajung să se depună, devin în mintea lor jumătăţi şi sferturi de adevăruri. Chiar şi atât, este de ajuns ca sub temelia vechilor convingeri să fie înfiptă pârghia îndoielii şi de aici încolo nu mai este mult până când vor începe să cadă primele elemente din construcţia frumosului edificiu de credinţă. Cu timpul, adepţii noii secte, aşa-zişii „pocăiţi”, devin atât de radicali, încât ar fi în stare să dea foc la toate celelalte biserici, cu tot cu credincioşi în ele. Deocamdată, membrii sectei de care vă vorbesc, „Martorii lui Iohannis”, nu au ajuns până aici, dar îi vedem toată ziua în spatele preoţilor lor, urmându-i peste tot. Nu-i interesează dacă drumul pe care au apucat este unul înfundat sau dacă, aşa cum se întâmplă acum, este un drum lateral, care n-are nicio legătură cu Dumnezeu. Îmbrăcând patrafirul electoral, preoţii noii secte îşi iniţiază adepţii în tainele bunăstării naţiunii şi cădelniţează pentru alungarea diavolului care le stă în cale.
Se înţelege că, pentru ei, diavolul este PSD. Dar nu atât pentru ei cât pentru gurul lor şi pentru cei care au construit piedestalul de pe care un astfel de guru apatrid, fără mamă şi tată, să-şi lanseze tiradele veninoase împotriva a tot ce a mai rămas iubitor de semeni şi de Dumnezeu în această ţară. Fără un asemenea piedestal asigurat de o forţă din umbră, această sectă n-ar avea nicio şansă să se ridice. Căci Dumnezeul ei este, de fapt, o absenţă, o plăsmuire moartă a minţii, doar o idee. Nici vorbă de un Dumnezeu viu, implicat în modelarea vieţii omului contemporan, care să dea sens existenţei omului, lumii şi istoriei sale. Iar gurul lor… De cinci ani de când este guru, l-a auzit cineva vreodată vorbind despre iubirea aproapelui şi a lui Dumnezeu? De cinci ani, tolănit în cuibul preşedinţiei României, nu face decât să doarmă, iar atunci când, din plictiseală, îşi răstoarnă privirile peste marginile cuibului, nu vede decât un PSD care trebuie alungat dincolo de linia orizontului. Pentru că aşa îi dictează cineva nevăzut, din cerul lui pustiu. Şi totuşi secta aceasta creşte prin noi şi noi adepţi.
Sigur, nicio forţă din lume nu ar putea să creeze ceva din nimic. Trebuie să fie ceva pe vatra sufletului omului, măcar un tăciune care nu a ars complet, asupra căruia suflând, cineva să-l reaprindă. Or, speranţele românilor de mai bine încă mocneau sub cenuşa dezamăgirilor de 30 de ani postdecembrişti, când peste ele a început să sufle un vânt subteran de izbăvire. Cei atinşi de aripa lui au început imediat să creadă din nou în lumina de la capătul tunelului. Speculând dorinţa arzătoare a românilor de a ieşi din peştera sărăciei şi umilinţei, preoţii noii secte nu obosesc în a turna minciună cât cuprinde în agheasma cu care stropesc îngustele cărări către soarele inteligibilului. Pentru ca, odată ajunşi aici, ochii tuturor convertiţilor să nu mai distingă între iluzie şi realitate. Şi să nu mai pretindă în veci să vadă cu propriii ochi. Chiar să nici nu mai simtă o asemenea nevoie de a vedea, din moment ce totul li se serveşte gata pregătit. Să urmeze întocmai, ca pe un cuvânt de ordine, dictonul lui Tertulian „crede şi nu cerceta”. Şi peste toate, să nu-şi mai dorească altceva decât distrugerea maleficului PSD.
Constantin Smedescu

7 COMENTARII

 1. Ai iesit la lumina, spurcatule? Iar ne spui cum ne conduc „strainii”! Va da afara Orban odraslele, pilele si curvele de la taiat frunza la caini? Nu mai poti scrie „ode” partidului? E greu, Smedescule!
  Dar nu te ingrijora, tu vei ramane lichea pe vecie. Nimeni nu te suspecteaza ca ai avea macar curajul tradatorului sa scrii „ode” noi, pentru noii hoti de la guvern.

 2. Domnule Smedescu,degeaba aparati o gasca de hoti si de diletanti ,educati si facuti dupa chipul si asemanarea partidului comunist roman,deoarece faptele lor va contrazic…In primul rand,acest partid ,asa zis social democrat,nu este decat urmasul direct al partidul comunist roman.Datorita loviturii de Stat din 22 decembrie 1989,toate cadrele regimului comunist si cozile de topor ale regimului comunist(activistiii PCR,militienii,securistii si copiii lor,care au reusit sa se transfigureze si sa se refugieze in Frontul Salvarii Nationale,reusind sa stea la putere vreme de 30 de ani, pana acum trei zile..Sa nu uitam,ca in decembrie 1989 ,armata, reprezentata prin generalul Stanculescu a fost autoarea unei lovituri de stat, in dimineata zilei de 22 decembrie. In jurul orei 15, generalul Stanculescu, bine educat in spiritul traditional in care armata romana n-a exercitat niciodata de fapt in mod direct-nici macar pe vremea lui Ion Antonescu, Antonescu era militar, dar restul Guvernului era civil-n-a exercitat puterea direct niciodata, a predat puterea lui Ion Iliescu.
  Dupa acest moment,Ion Iliescu a preluat puterea in Romania ,in mod ilegal si ilegitim.Procurorii militari sustin ca, dupa indepartarea dictatorului Nicolae Ceausescu, puterea a fost preluata de o grupare condusa de Ion Iliescu. Anchetatorii afirma, fara nicio indoiala, ca toti membrii acestei grupari erau filosovietici, iar influenta externa a grupului a ajuns pana la varful ierarhiei politice din URSS, Mihail Gorbaciov, fost secretar general al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice.
  Apoi FSN condus de fostul activist PCR,Ion Iliescu,s-a mentinut la putere prin crima,diversiune si minciuna.
  Potrivit statisticilor IRRD, intervalul 17-22 decembrie 1989 s-au înregistrat 271 de martiri, 22-25 decembrie – 715, după 25 decembrie au fost înregistrate 113 victime, iar fără dată exactă au fost înregistrate alte 67. Astfel, în total, Revoluţia din 1989 a avut în total 1.166 de victime.
  FSN-ul,sub condcerea parintelui ideologic al PSD-ului,a organizat în perioada 13-15 iunie 1990 în București, inca o lovitura data democratiei,când forțele de ordine, susținute de mineri, au intervenit în forță împotriva protestatarilor din Piața Universității și a populației civile. A fost considerată cea mai sângeroasă, cea mai brutală ca stil și anvergură dintre toate acțiunile minerilor.
  In anii regimului Ion Iliescu,sub obladuirea lui,am văzut cum s-au devalizat băncile de stat – Bancorex, Banca Agricolă şi câteva bănci private, cu acţionari români, fie de stat, fie privaţi – Banca Dacia Felix, Albina, Bankcoop, Credit Bank, Banca Internaţională a Religiilor, Banca Turco-Română, Banca Română de Scont..
  Între 1992 şi 1998 a fost prima etapă de devalizare a băncilor. Şi cum cea mai mare parte a sistemului bancar se afla în proprietate de stat, înţelegerile între politicieni, conducătorii de bănci, şefii companiilor de stat şi noua clasă de capitalişti au dus la „falimentul” Bancorex şi a Băncii Agricole, preluată de Raiffeisen, au scăpat, dar şi ele cu câteva găuri – BCR şi BRD (vă amintiţi cazul Bivolaru,omul lui Adrian Nastase?). Pierderea acoperită de stat a ajuns la trei miliarde de dolari. Nimeni nu ştie cât s-a mai recuperat din creditele date de Bancorex sau Banca Agricolă.Asadar,toate acestea au fost savarsite sub obladuirea lui Ion Iliescu si a pionerului coruptiei din Romania,exprim-ministrului,respectiv presedintelui PSD,Adrian Nastase.
  În anul 2012.Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru corupție, iar în 2014 a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian.
  Cei mai multi corupti ii gasim in PSD.
  Din cei 40 de sefi de Consilii Judetene, 7 PSD-isti au ori au avut probleme cu legea (Adrian Duicu, Mircea Cosma, Nicusor Constantinescu, Ion Prioteasa, Gheorghe Bunea Stancu, Marian Oprisan, Constantin Nicolescu, plus Liviu Dragnea – in mandatul trecut). Adica aproape 20% din totalul sefilor de CJ-uri.
  In Parlament, statistica e infioratoare: Din cei 11 parlamentari trimisi in judecata, 7 sint de la PSD; din cei 17 parlamentari urmariti penal, 13 sunt de la PSD. Si statistica nu-i include pe condamnatii Adrian Nastase ori Catalin Voicu, dar nici lotul Microsoft sau lotul Padurilor (Ecaterina Andronescu, Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc, Dan Sova).
  Mai sint si primarii de mari orase: Radu Mazare (Constanta) Dariu Valcov(Slatina)si Constantin Boscodeala (Buzau), europarlamentarii Dan Nica sau Adrian Severin si marele escroc sef al PSD-ului ,Liviu Dragnea….
  La nici un partid nu am vazut ceea ce un PSD-ist de frunte (Ioan Rus) numea „un grup infractional organizat”.Suspecti de infractiuni este si omul dumneavoastra,Paul Stanescu…Vreti sa vin si cu alte exemple de ilegalitati si infractiuni savarsite de gasca de hoti ai PSD-ului?
  Intr-adevar,d-aia si sunteti un aparator al gastii de hoti si de diletanti ai PSD-ului,deoarece sunteti un slujitor al vechiului regim comunist…in traducere libera,sunteti o coada de topor al PCR,un fost militian…

 3. Pai daca ziarul papa de la PSD normal ca oamenii canta pt Veorica. Daca luati la rand ultimele 20 de articole se observa clar ca sunt partinitoare: Orban concediaza secretari de stat din olt, PNL-istii nici n-au venit si deja se plang.. etc
  Pai normal ca dau afara cand majoritatea pesedistilor sunt din oltenia: Iordache, Olguta, Stanescu..toate mizeriile si ultimele spete de hoti ex comunisti.
  Sper sa curete toata mizeria de au facut-o 30 de ani Dragnea, Iliescu & co. Toate ziarele de partid, faliment placut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here