Poziția parlamentarilor de Olt față de Guvernul Orban

0
1212

Plenul Parlamentului se reuneşte, luni, pentru votul de învestire a Guvernului Orban. Premierul desemnat va afla dacă va merge la Palatul Victoria sau va înregistra un eşec major. Pentru ca Guvernul să treacă în Parlament este nevoie de 233 de voturi, majoritate absolută, la fel ca şi în cazul demiterii Guvernului prin moţiune de cenzură.

Care este poziția parlamentarii de Olt față de Guvernul Orban aflați în exclusivitate din materialul următor:

Președintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, ne-a declarat în exclusivitate că parlamentarii de Olt nu se vor prezenta în sală și că ei vor respecta linia stabilită de către partid.

Senatorul Siminica Mirea (fost parlamentar PNL) actaulmente în grupul Parlamentar PSD ne-a declarat că nu va fi prezentă în sală și că va respecta, trecând alături de social democrați, cele stabilite de grupul parlamentar PSD pentru că Guvernul Orban nu vine cu nimic în plus, nu aduce nicio valoare, nici ca persoane și nici ca program guvernamental.

Președintele interimar PRO ROMÂNIA Olt, deputatul Mihai Niță (fost deputat pe listele ALDE), ne- a mărturisit în exclusivitate că este pe drum spre București și că toată noaptea nu a dormit neștiind încă ce hotărâre să ia pentru că este undeva la mijloc între cei doi lideri PRO ROMÂNIA (n.r. Victor Ponta și Daniel Constantin). Daniel Constantin împreună cu nouă parlamentari va veni în sală și va vota actualul Guvern, în timp ce președintele Victor Ponta a afirmat că nu va lua parte la vot dacă guvernul Orban nu va îndeplini anumite condiții. În momentul în care l-am sunat deputatul Niță ne-a precizat că, după discuțiile pe care le-a avut cu toți cei interesați în această dispută, se va prezenta în sală și în raport de negocierile pe care le va avea în Parlament va vota sau nu Guvernul Orban.

Deputatul Gigel Știrbu ne-a declarat că va fi prezent în sală și va face tot posibilul ca Guvernul să aibă cvorum și crede că va trece.