Spitalul Orășenesc Balș se închide?!

7
1385

Comasarea mai multor spitale din țară, în special din localitățile mici, este prevăzută în programul de guvernare anunțat de premierul desemnat Ludovic Orban. Motivul invocat în programul de guvernare este acela că mai multe unități spitalicești înregistrează mari dificultăți de sustenabilitate financiară.

22 de unități spitalicești vor dispărea, din toate regiunile României, în urma acestei decizii.

Regiunile în care se vor închide spitalele sunt: Moldova, Ardeal, Maramureș. Și zona de sud a țării va fi afectată. Aici, pe lista ”neagră” se numără următoarele unități spitalicești: Spitalul Orășănesc Balș, Spitalul Orășănesc Baia de Aramă, Spitalul Brezoi, Spitalul Rovinari, Spitalul Bumbești Jiu, Spitalul de Pneumonilogie Lemnea și Spitalul Filiași sau Spitalul Orășănesc Segarcea.

Închiderea acestor spitale va produce haosul în rândul pacienților și nu numai. Zeci de mii de bolnavi vor pierde accesul la serviciile medicale. De asemenea, un alt risc este acela al răspândirii unor infecții, având în vedere că mulți pacienți nu își vor permite să se trateze în centrele medicale mai mari.

Măsura închiderii de spitale va pune pe drumuri și personalul medical din unitățile care urmează să fie reformate sau închise. Pe acest fundal, este de așteptat ca personalul medical din spitalele care urmează să se închidă să plece în afara țării, în căutarea unui loc de muncă stabil.

Comunitățile locale unde urmează să se închidă unitățile spitalicești nu văd cu ochi buni reforma din Sănătate anunțată de Guvernul liberal. Având în vedere că localitățile în care urmează să se aplice măsurile sunt, în general, unele sărace, iar accesul la serviciile medicale este unul și așa didifil, mai multe categorii de pacienți pur și simplu vor fi lăsați să-și ducă boala pe picioare sau și mai grav, să moară cu zile.

7 COMENTARII

  1. Orice s-ar putea spune despre ,,noua putere,, care nu s-a instalat inca, avand sanse mici sa ,,treaca din prima,, dar nu si atentat la sanatatea cetatenilor.
    Nu cred ca se vor inchide spitale , indiferent de (in)eficienta lor, ci ca se vor deschide altele, conform necesitatilor cetatenilor din zonele respective cat si…BOLILOR POPULATIEI!
    Curios ca dl primar de Bals nu are nici o reactie la aceasta stire falsa sau adevarata.
    I-o fi pierit glasul stiind ca viitorul primar al Balsului va fi…o primarita!

  2. Disperarea PSD-ista si a slugilor acestora din presa locala este evidenta.Acestia arunca tot felul de stiri false ca sa manipuleze masele in speranta ca se vor duce gramada sa voteze gasca de hoti si analfabeti functionali din asa zisul partid de stanga (PSD).Disperarea este determinata de faptul ca PSD-istii pierd puterea,privilegiile,functiile si banii publici.Dar de data aceasta,romanii vor face o alegere corecta..Este evident ca PSD-ul este in moarte clinica,dar unii tot incearca sa ne explice ca este viu si nevatamat.O dovada ca PSD-ul este in moarte clinica o arata si ultimul sondaj de opinie…Dancila este pe locul trei dupa primul tur al alegerilor prezindentiale..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here