War!

3
150

Războiul româno-român a atins faza unui război declarat. Nu se mai îndoieşte nimeni că o parte a poporului român este supusă unui asediu din partea celeilalte părţi. Un asediu prelungit şi care se vrea nimicitor. Chiar de la vârful ierarhiei politice, cu o neruşinarea unui obsedat şi detaşarea unui autist, ni se vorbeşte direct despre distrugerea unui partid politic. Şi nu numai a conducătorilor, dar şi a membrilor săi, chiar şi a simpatizanţilor, a tuturor votanţilor săi!

Mărturisesc că nu urmez PSD-ul decât din 2016, determinat în acest sens de eşecul tuturor guvernărilor de dreapta, în care am crezut la un moment dat. Pentru prima oară, în 2016, nu am mai votat cu dreapta. Modul în care au preluat puterea, folosindu-se de tragedia de la “Colectiv”, şi diletantismul miniştrilor lui Cioloş m-au îndepărtat definitiv de dreapta. Iar dezamăgirea provocată de preşedintele Iohannis, pe care l-am votat în 2014, a fost bomboana pe coliva unor convingeri adânc îngropate. Şi dacă acum urmez stânga, o fac cu aceeaşi convingere cu care, cândva, am urmat dreapta. Nu sunt adeptul unei atitudini de renunţare. Programul de guvernare din 2016, al PSD, a fost alternativa pe care o aşteptam ca să pot respira din nou sub un cer mai puţin acoperit de norii incertitudinii. Sigur, nu a fost o guvernare perfectă, s-au comis multe greşeli şi fărădelegi pentru care au plătit cu pierderea guvernării. De aici însă şi până la chemarea la un război total împotriva PSD, până la distrugerea în integralitatea lui ca partid, distanţa este cam de la democraţie până la… fascism.

Exprimarea fără echivoc a preşedintelui Iohannis, pur şi simplu, îmi dă fiori: „Noi suntem în război, în plin război cu PSD”. Ce spui, frate?! Îmi declari război? Dar ce ţi-am făcut eu, un simplu simpatizant şi votant PSD? Or, tocmai votul meu îţi stă în gât şi te face să scuipi peste o mare parte din populaţia acestei ţări? Căci a distruge PSD tocmai asta înseamnă: a distruge o parte a societăţii româneşti, şi anume a aceleia care nu se încadrează în standardele a ceea ce se vrea „România mea”. A fi simpatizant PSD, nu mai zic de membru, a devenit echivalent cu a fi o persoană condamnată la moarte civică, indezirabilă, care nu merită decât să fie insultată şi supusă oprobiului public.

De fapt, unde şi când a greşit PSD? Când s-a pronunţat împotriva unei Europe cu două viteze? Când a luat atitudine faţă de şantajul cu spaţiul Shengen? Când s-a exprimat împotriva dublului standard? Când a pretins corporaţiilor să plătească impozite statului român şi să nu-şi mai externalizeze profitul prin inginerii financiare? Când, la exploatarea zăcămintelor de gaz, a pus condiţiile unei redevenţe favorabile statului român? Când a cerut eliminarea tratamentului diferenţiat impus prin MCV? Bineînţeles, asemenea gesturi din partea guvernării PSD-iste au fost catalogate imediat ca antieuropenism, iar răspunsul a urmat calea cea mai simplă a unei legături directe, behavioriste, între stimul şi reacţie. A urmat, adică, o campanie susţinută, o adevărată invazie, de proporţii homerice, pe plajele bunului simţ, prin care s-a încercat legarea PSD de stâlpul imfamiei şi batjocorirea lui publică. Iar ultimul raport MCV arată clar că se vrea o Românie în poziţie de ghiocel, cu capul aplecat.

Acum, spuneţi şi dvs: cum se poate simţi bietul pesedist, membru sau doar simpatizant, când preşedintele ţării îi declară război? Cel puţin în ce mă priveşte, eu nu mă simt deloc confortabil. La adresa mea şi a celor ca mine s-a declanşat un război de exterminare. Nu se mai doresc convertiri, asocieri, alianţe fie ele şi imorale, compromisuri istorice, nu, se doreşte aruncarea în neant a PSD! Gata cu jumătăţile de măsură în politica românească, adversarul potic este duşmanul de moarte care trebuie nimicit. Aici ne-a adus un preşedinte de ţară al cărui rol era, dimpotrivă: să armonizeze asperităţile, să arunce punţi peste abisuri, să mijlocească între poziţii adverse.

Aşa stând lucrurile, îmi dau seama că nu am altă şansă decât să câştig acest război pe care mi l-a declarat preşedintele meu. Cum însă raportul de forţe este extrem de disproporţionat, nu pot decât votând împotriva lui. Cu votul meu din 2014 l-am ajutat să câştige. Acum sper să-l zdrobesc sub şenilele votului meu. De, la război ca la război. Care pe care.

Constantin Smedescu

3 COMENTARII

  1. Nu este un razboi declarat impotriva votantului PSD,ci este un razboi declarat impotriva politrucilor,al incompetentei,al analfabetismului functional,al nepotismului si al clientelismului politic,dar ce este mai grav,al coruptiei din toate institutiile statului roman.Este o mare diferenta.In anii 90 urmasii comunistilor lansau diversiuni ca vin mosierii sa ne vanda tara…Atunci chemau minerii, acum insa…vezi cum s-au trecut toate legile astea minunate care sa ii scape de inchisoare si de responsabilitati. Dar va faceti ca nu stit,deoarece educatia pe care o aveti dobandita in comunism ,de fost militian,nu va permite intelectual sa faceti o analiza obiectiva.PSD a infipt in guvern si in institutiile Statului roman,de sus pana la ultimul politist sau functionar, oameni dupa chipul si asemanarea lui Dancila. Fara cultura, fara competente in functiile pe care le detin, smecheri si smenari, cuplati la banii publici, doar pentru ca sunt loiali, slugi, care asculta orbeşte de partid. Sunt puşi acolo „politic“. Ca şi cum a fi om „politic“ te exonerează de a avea competente, de responsabilitati,de cultura, educatie, prestigiu, recunoastere in domeniul respectiv activitate. Am avut informatician ministru la agricultura, contabili ministrii la Sanatate, filolog si fara armata facuta ministru la Aparare si acum avem un prim-ministru tufa de Venetia…Dar dupa ce ca sunt incompetenti,PSD-istii sunt si hoti si demagogi.Asadar,despre acest gen de razboi este vorba,dar interesele si mentalitatile de sluga a PSD-ului va imping ca sa scrieti ineptii in ideea sa ii faca pe cei naivi sa creada ca vin liberalii sa ii dea afara pe cei competenti si onesti..De fapt,dumneavoastra aveti niste ochelari de cal care nu va permit sa vedeti realitatea romaneasca.De ce au plecat din Romania peste 10 milioane de romani?Din cauza politicii dezastruoase dusa timp de trei decenii de urmasii comunistilor.Asta inseamna sa ai ochelari de cal. Sa nu vezi ca Iliescu e de fapt creatorul unui sistem, alcatuit fosti comunisti si din copiii lor, de mii de oameni cu acelasi tipar. Aia priponiti in scaune, in functii importante de zeci de ani, care se cred stapani pe veci,care in cretinismul si aroganta lor cred ca nu-i poate schimba nimeni.Aia care au saracit o tara si care si-au facut averi ilicite din banul public. Aia care trag sforile,gen Paul Stanescu,Marius Oprescu si multi alti PSD-isti la care trebuie sa bati la usa sa ceri voie, sa intrebi daca se poate.Dar de data aceasta trebuie sa se predea in fata adevarului…

  2. Kovesi, primul interviu ca procuror șef european. Prima veste proastă pentru hoțomanii din România: va investiga și fraudele cu fonduri europene de peste 10.000 de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here