Declarație Emil Moț despre moțiunea de cenzură

5
303

Parlamentul a adoptat joi moțiunea de cenzură cu 238 voturi „pentru” dintre cele 242 valabil exprimate (în total au fost 245 de voturi). Au fost și 4 voturi împotriva demiterii, în contextul în care parlamentarii PSD au fost în sală dar nu au votat. După aflarea acestei vești, primarul municipiului Slatina, Emil Moț, a luat cuvântul, declaraând următoarele:

“Moțiunea a trecut. Indiferent ce se va întâmpla de mâine încolo, trebuie să strângem rândurile, să evaluăm cât mai realist situația și să începem reconstrucția. Înainte de toate, am fost învestiți cu un vot de încredere și suntem datori să ne continuăm toate proiectele, în același mod cum le-am început: transparent, asumat și în interesul direct al cetățeanului. În ceea ce privește orașul nostru Slatina, cred că momentul de euforie al celor de la București trebuie să fie scurt. Guvernul trebuie să își suflece mânecile și să sprijine în mod activ primăriile. Indiferent de culoare politică sau anvergură economică, este de datoria echipei de la București să dea drumul la investiții și proiecte în favoarea fiecărui cetățean. Am spus-o de foarte multe ori și repet: avem nevoie de o mai mare aplecare de la București asupra unor proiecte ce pot transforma Slatina și mai mult în inima economică a Olteniei: drumul expres Craiova – Pitești în construcție accelerată, o linie ferată de mare viteză care să ne lege de vecinii noștri, o sală polivalentă modernă și cuprinzătoare, și lista poate continua. Sper ca guvernanții de la București să pună înainte de toate interesul cetățenilor, să nu taie nici din pensii, nici din salarii și să înțeleagă că nu culoarea politică îți aduce voturi, ci proiectele. Deși suntem o primărie cu excedent bugetar, orice dezechilibru venit din deciziile viitorului guvern de dreapta ne poate arunca într-o prăpastie fiscal-economică. Voi veghea personal ca aceste lucruri să nu aibă loc și mă voi bate pentru fiecare leu pe care orașul îl merită. Slatina este inima economică a Olteniei și așa va rămâne!” a afirmat Moț.

Guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar, până când Președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier care să formeze un nou Cabinet.

Alexandra N.

5 COMENTARII

 1. Cel mai corupt partid si cu peste 100 de politicienii penali dovesiti de anchetele penale pe rol, PSD a fost la guvernare, guvernele lor s-au luptat pentru promovarii coruptiei si saraciei multiple, mai ales pe piata muncii.,PSD-iste,

  Parvenitul de Mot si gasca lui de hoti si de dilentanti ai PSD-ul ar fi cazul sa taca.Dar pana ieri,vreme de 30 de ani,acest urmas al comunstilor,PSD si-a suflecat manecile la devalizarea bancilor romanesti,respectiv la distrugerea economiei nationale si la imbogatirea clasei politice pesediste din banul public.Între 1992 şi 1998 a fost prima etapă de devalizare a băncilor de stat – Bancorex, Banca Agricolă şi câteva bănci private, cu acţionari români, fie de stat, fie privaţi – Banca Dacia Felix, Albina, Bankcoop, Credit Bank, Banca Internaţională a Religiilor, Banca Turco-Română, Banca Română de Scont…Apoi sa adaugam coruptia si saracia din Romania sub regimul PSD-ist…Dar Mot nu are de unde sa stie toate acestea ,deoarece el pe atunci era un biet copil neînțărcat …

 2. astazi 10 oct am blocat accesul la propietate , ca de fiecare data cand sunt evenimente la articus .tot trotuarul de peste drum este ocupt integral de masini .articus nu are parcare.
  asa a fost in 2017.
  asa a fost in 2018.
  asa este in 2019. si binenteles zgomat maxim.
  cine sustine acesta incalcare a dreptului cetateanului la liniste si la acces propietate?
  de ce?????

 3. Mot dupa ce ca este un parvenit si un mare diletant,acum are si tupeul sa iasa in fata…Multe incalcari ale legilor au fost incurajate de urmasul partidului comunist ,respectiv de catre PSD.Nu exista articol din Codul Penal in care sa nu se regaseasca un lider local si national al PSD-ului si slugile lor din toate institutiile Statului.Daca il intrebati pe Stanescu,Ciocan,Valcov,Mot si toata gasca lor cum si-au facut averile si cum si-au angajat sotiile,copiii,rudelele,prieteni si slugile lor in toate institutiile Statului,vor zice ca pe merit..Vom vedea noi cat de curand cum si-au facut averile si pe ce baza si-au angajat atatia oamenii in toate institutiile Statului.

 4. …numai ca, motul nostru printre …morti a uitat sa ne mai spuna ceva care ne intereseaza mult mai mult: in Slatina au reaparut hingherii de masini. Care aplica legea tot cum ii taie capul, adica in mod discretionar, ca si pana acum!! Las’ ca vin ele alegerile locale!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Pe omul lui Stanescu de la Visina,tespectiv pe Emil Mot si pe toti salariati din Primaria Slatina ii asteapta zile grele.Dupa instalarea Guvernului condus de Ludovic Orban,toti PSD-istii care au obtinut functii si locuri de munca pe criterii de clientelism politic,dar si primarii PSD care au furat din banii publici si au fraudat fondurile europene vor avea soarta lui Berila..Deja fratii Stanescu si Ciocan au dosare in lucru la DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here