Alarmant: Sute de patroni din Olt și-au închis afacerile

2
361

Aproape 1.600 de firme au fost  radiate la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul (ORCT) Olt, în primele opt luni ale acestui an, din care 56 numai în luna august a acestui an. Aceasta este situația în județul Olt, potrivit ultimului raport dat publicităţii de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Numărul firmelor şterse de la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt , în primele opt luni din 2019, a crescut faţă de aceeași perioadă din 2018, ceea ce denotă o situație îngrijorătoare pentru mediu de afaceri oltean. Dacă în primele opt luni din 2018 fuseseră radiate, în Olt, un număr de 1.054 de firme, în același interval din 2019, au fost radiate 1.596, ceea ce înseamnă o creștere a dinamicii acestui indicator cu 51,42% de procente. Numai în luna august 2019 nu mai puţin de 56 de firme si-au închis porţile. Un simplu calcul arată că, în medie, în fiecare zi din 2019, cel puțin nouă patroni au pus lacătul pe afacere.

Din peisajul mediului de afaceri al Oltului, au dispărut atât PFA-uri (persoane fizice autorizate), cât şi societăţi comerciale cu răspundere limitată şi mici întreprinderi individuale.

De la începutul lunii februarie 2017 radierea unei entități (în urma dizolvării sau lichidării) fie ea cu personalitate juridică (SRL, SRL-debutant etc) sau fără personalitate juridică (PFA, întreprindere individuală/familială) se face fără plata taxelor de registru. Eliminarea tarifelor pentru această operațiune este stabilită de Legea numărul 1/2017, publicată în Monitorul Oficial. Radierea unei entități înseamnă desfiinţarea efectivă a acesteia și stergerea ei din Registrul Comerțului. Radierea apare, în general, în urma dizolvării.

 

 

2 COMENTARII

 1. in mod cert este rezultatul fie a unor calcule esuate ale administratorilor firmelor fie a unor politici social0economice distrugatoare pentru cei care se mai incumet a-si deschide o afacere.
  Ramane batalia mare pentru ocuparea unor posturi ,,LA STAT,, care, chipurile, ar asigura viitorul in roz!
  Dar cine si cu cine mai construim societatea capitalista, politicieni?
  Veniti cu milogeala voturilor odata la 4 ani, mintind cu nerusinare ca ne veti reprezenta interesele in Parlamentul tarii.
  Si dupa….iata ce urmeaza! Voi deveniti adevaratii capitalisti PRIN NEMUNCA si AVANTAJE deosebite, in special financiare iar NOI, votantii, ramanem tot ca………ii!
  Doar intelepciunea si determinarea la VOT ne mai pot schimba viata!
  Doamne , da-ni-le pe amandoua, ca mare nevoie avem de ele…..Amin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here