Slatina, capitala distracției și a cântecului

0
784

Într-o zi superbă de toamnă, oltenii și-au dat întâlnire la Podul Olt pentru a-și întâmpina invitații de seamă. În mijlocul petrecăreților, cu ocazia debutului Festivalului-Concurs ”Oltenii & … Restu Lumii”, au fost Marius Oprescu, președintele Consiliului județean Olt, Emil Moț, primarul municipiului Slatina, deputatul Marius Iancu, directori ai instituțiilor din Olt, caricaturiști și ansamblurile folclorice. Aceștia au fost întâmpinați cu pâine, sare, zaibăr și praz.

Toma Cuzin, actorul care îl interpretează pe Firicel din Las Fierbinți a interpretat un act umoristic, în care personajul principal a fost ”Dracu”. Actorii Silviu Biriș și Andrei Duban au fost și ei prezenți la ”Vama oltenească”.

Evenimentul s-a încheiat cu o horă pe cinste, în care s-au prins de mână toți cei prezenți, după care, au urcat în calești cu destinația Parcul Tineretului.

Festivalul ”Oltenii&… Restu lumii” își va închide porțile duminică. Până atunci, slătinenii și nu numai sunt invitați să petreacă românește cu muzică și voie bună în Parcul Tineretului.