Se schimbă legea. Ce riscă toți locatarii care trăiesc la bloc

1
537

Toți locatarii care trăiesc într-un condominiu, fie că e vorba de proprietari sau de chiriași, vor fi nevoiți să respecte un regulament care stabilește regulile de comportament. De asemenea, şi vizitatorii sunt supuşi regulilor aprobate prin document.

Anul trecut a fost adoptată o nouă legislaţie privind asociaţiile de proprietari, prin care se stabileşte că toţi proprietarii din condominii trebuie să adopte, până în data de 28 septembrie 2019, un document scris cu privire la regulile şi condiţiile de folosinţă a părţilor comune ale condominiului şi normele de conduită şi bună vecinătate dintre proprietari.

Astfel, toţi locatarii de la bloc din România trebuie să adopte, până la finalul lunii septembrie, un regulament de bloc prin care se stabilesc reguli de comportament, scrie adevărul.ro.

”Regulamentul condominiului”, cum a fost numit, va trebui să fie respectat de toţi locatarii din bloc, fie că sunt proprietar sau doar chiriaşi. De asemenea, şi vizitatorii sunt supuşi regulilor aprobate prin document.

Dacă regulamentul nu va fi respectat, cei afectaţi pot sesiza neregulile la preşedintele sau comitetul executiv al asociaţiei. În plus, noua legislaţie vine şi cu o altă noutate: asociaţiile de proprietari vor avea posibilitatea să stabilescă şi alte ”ore de linişte”, în afară de cele prevăzute de legislaţia în vigoare (de obicei între orele 22.00 – 08.00 şi 13.00-14.00).

Trebuie menționat însă că regulamentul nu stabilește sau aplică sancțiuni de către organele asociației de proprietari, iar încălcarea prevederilor sale nu constituie contravenție.
Sursa: capital.ro

1 COMENTARIU

  1. Rahat. Grup infracțional organizat articus primărie politie. Fără autorizație de construcție funcționează de 4ani sfidând toate legile posibile. Perturbarea liniștii publice 4 nunti, 4 tambaluri urla pina dineata, fără nici un loc de parcare, blochează trotuarele unui întreg cartier, pietonii fiind obligați sa circule printre mașini, un viitor colectiv. Dar cind te lauzi cu pile peste tot nici o lege nu mai e ce a fost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here