DGASPC Olt face urgent angajări

0
1721

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt este partener într-un proiect care prevede ca în timp de 5 ani instituția să angajeze 100 de asistenți maternali profesioniști, urmând ca anul acesta să fie angajate 40 de persoane.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului , în calitate de partener în cadrul proiectului„TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor ”, împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, în calitate de beneficiar, desfășoară începând cu 1 ianuarie 2019 o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

„TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor ” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști din județul Olt, ca angajați ai DGASPC. Proiectul este depus în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU), 2014-2020, axa prioritară 4 „Incluziune socială și combaterea sărăciei”.

„Începând cu 1 ianuarie 2019 și până în prezent au fost angajați în cadrul proiectului 21 de asistenți maternali profesioniști, din cele 28 de persoane cu domiciliul în județul Olt cărora li s-au eliberat atestate de asistent maternal profesionist, obiectivul până la finalul anului 2019 fiind de 40 de asistenți maternali profesioniști nou angajați. De asemenea, până în prezent, sunt în curs de evaluare un număr de 14 cereri depuse la sediul DGASPC Olt de către persoane cu domiciliul în Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști”, a declarat coordonatorul județean al proiectului, Cristian Nicolae Lungu.

DGASPC Olt face apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să se prezinte la sediul instituției, din Slatina, strada Drăgănești, nr.7, Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul instituției www.dgaspc-olt.ro.