Detectiv criminalist: Dincă, criminal dur, și-a făcut o draperie neagră, cu care să intre în istorie

0
561

Gheorghe Dincă este un „criminal obsesiv”, care și-a făcut din ultima parte a vieții o draperie neagră, cu care să intre în istorie. Declarația aparține detectivului criminalist Mihai Untaru. Într-o intervenția la Realitatea TV, acesta a explicat de ce Dincă NU va fi găsit de anchetatori ca neavând discernământ, în cazul care a îngrozit o țară întreagă – Cazul Caracal.

„România se confruntă, pentru prima dată, cu un asemenea fenomen, exceptând cazul Râmaru”, a declarat, marți seara, într-o intervenție la Realitatea TV, Mihai Untaru.

Întrebat în ce constă analiza comportamentală care i se face lui Gheorghe Dincă, acesta a explicat: „Toată povestea asta cu cazul Dincă se așază pe trei planuri: unul social, care dezvoltă o emoție deosebită, un plan penal, pe care-l urmează numai DIICOT, la care presa nu are acces, și mai e un plan relațional, politic, dezbătut la TV, cu toate scenariile de rigoare și care dezvoltă suficient de multe planuri în baza unor declarații date în fața microfonului, dar care, nefiind susținute în fața procurorilor, sunt egale cu zero. Și atunci, avem de-a face cu două situații: una reală, o situație dezbătută și la care vom avea rezultatul, sper, în câteva săptămâni, o situație penală, juridică, de fapt, și o dezbatere publică, una cu suficient de multe scenarii care pot fi dezbătute și analizate de suficienți pseudospecialiști. ”

Sursa: realitatea.net