Se va majora valoarea acestor tichete! Cine va primi 460 de lei

0
505

Se va majora valoarea acestor tichete. Totul este prevăzut într-un proiect de act normativ pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

Este vorba despre tichetele de creșă. Acestea sunt acordate angajaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului care are până în doi ani și nici de indemnizația pentru creșterea copilului. Majorarea ar putea avea loc chiar de luna viitoare. Este nevoie doar de aprobarea lui Eugen Teodorovici și a Ministerului Muncii.

În prezent, tichetul de creșă valorează 450 lei. Acesta ar urma să fie majorat cu 10 lei. Valoarea va fi valabilă până în luna martie a anului următor.

Conform legii, de tichetele de creșă beneficiază și angajații care au copii cu handicap de până la trei ani. De asemenea, condiția este ca aceștia sî nu beneficieze de indemnizație și nici de concediul pentru creșterea copilului.

Tichetele se utilizează la plata taxelor pentru creșa la care este duc copilul. Tichetul se obține la cerere, pe baza livretului de familie.. Pot beneficia de el chiar și asistenții maternali.

Această sumî poate fi cumulată cu alocația de stat, dar și cu stimulentul de inserție, acel ajutor financiar acordat părinților care revin la lucru înainte de terminarea concediului pentru creșterea copilului.

Sursa: capital.ro