Pericol pe şoselele din Olt

0
1110

Controale tehnice efectuate în trafic de inspectorii Registrului Auto Român (RAR), în primele șase luni ale acestui an, relevă faptul că, peste 1.700 dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional prezentau pericol iminent de accidente, informează RAR. Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți, jante și anvelope, dar și probleme la instalația electrică de iluminare și semnalizare, precum și depășiri ale emisiilor poluante.

Registrul Auto Român a verificat în trafic nu mai puțin de 33.508 de vehicule în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate (45,47%)  dintre acestea erau neconforme. În judeţul Olt, Registrul Auto Român, a verificat tehnic în trafic, în primele șase luni ale acestui an, 876 vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 24,43% dintre vehicule erau neconforme, iar patru prezentau pericol iminent de accident. 1,94 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).  În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 56 de amenzi contravenționale și au fost retrase 109 certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Reprezentanții RAR menționează că, rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.