Zeci de profesori din Olt refuză pensionarea

6
1136

Peste 20 de cadre didactice din județul Olt care au împlinit vârsta de pensionare, vor continua să predea şi în anul şcolar 2019-2020, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt.

Deși împlinesc vârsta de pensionare, la data de 1 septembrie 2019, peste 20 de cadre didactice din unitățile de învățământ din Olt au solicitat avizul pentru a continua activitatea la catedră, întrucât legislația le permite. Potrivit șefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt, Ion Adrian Bărbulete, în unitățile școlare din județ s-au depus 24 astfel de solicitări, venite din partea dascălilor, însă doar 21 au fost aprobate. Stabilirea personalului didactic care îndeplinește condițiile legale de pensionare la data de 1 septembrie 2019 și menținerea în activitatea ca titular în anul școlar 2019-2020 în funcția didactică până la trei ani peste vârsta de pensionare raportată la data de 1 septembrie 2019 se prezintă astfel: dintr-un total de 86 de cadre didactice care îndeplineau condițiile legale de pensionare la 01.09.2019 au depus cereri privind menținerea în activitate în anul școlar 2019-2020 un număr de 24 de cadre didactice fiind aprobate un număr de 21 de cereri, 12 în primul an, trei în al doilea an și 6 în al treilea an, peste vârsta legală de pensionare”, a precizat  inspectorul şcolar general al IȘJ Olt, Adrian Bărbulete.

 

6 COMENTARII

  1. Mda ….. La petrecerea de sfarsit de an scolar gimnazial ,organizata la un local, 17 copii si 19 profesori . Fiecare parinte a platit 240 lei din care meniul copilului a fost de 70 lei. Plus alti bani de cadouri si nu putini , in total 100lei. Si totusi au salarii si alte benefici care nu sunt reglate dupa prezenta si caliatea actului profesoral . Un sistem bolnav care implementaza aceasi boala in elevii care il frecventeaza . RUSINE !

  2. Daca nu le ajunge pensia , sa mearga la privat! Acesti nesimtiti sa memoreze procentajele de reusita, judetene , la examenele de evaluare si bacalaureat si apoi sa cugete daca isi merita pensia au ba. La munca trantorilor , toata viata ati dormit ca rumegatoarele pe coada, cate cinci luni pe an.

  3. Ecaterina Andronescu a spus pe post ca in ultimii anu le au crescut salariile substantial. Nici un profesor din invatamentul preuniversitar nu mai are sun 7 -8 mii de lei. Asta este motivul pt care nu vor sa iasa la pensie. La scoala mai lasi corijent cate un elev si l faci sa vrea meditatii in privat ca altfel nu l treci, mai un cadou, o excursie, o tabara vara, toate gratuite. Rau o fii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here