O stare de fapt care persistă de mulți ani: POLIȚIA DEVESELU, DEPARTE DE RENUMELE LOCALITĂȚII!

0
1506

Încă de la înființarea bazei militare de la Deveselu, redacția Gazeta Oltului a transmis mai multe mesaje publice, către Prefectura Olt, Inspectoratul General al Poliției Române și conducerea poliției județene Olt: lucrătorii și locația postului de poliție Olt trebuie să fie din toate punctele de vedere la superlativ.

Din păcate, nici până la această dată nu s-a schimbat nimic concret, lucrurile au rămas în aceeași mediocritate la care se ridică profesional și ca dotare poliția din România.

Cei care au condus și conduc această importantă instituție nu sunt dintre cei mai buni ofițeri din IPJ Olt, nu cunosc o limbă străină și nu se ridică la nivelul și importanța acestei structuri.

După “cazul Alexandra”, șeful secției de poliție Deveselu, subcomisarul Țugma Nicolae a fost delegat să preia funcția de adjunct la Poliția Caracal, deși are foarte puțină experiență în conducere.

În locul acestuia, prin ‘delegare’ a rămas colegul său Petrache, despre care nu putem spune că are experiență, nu știe o limbă străină și nu s-a evidențiat cu nimic spectaculos.

Am făcut un experiment. Am sunat câțiva polițiști de la secția de poliție din Deveselu în frunte cu cel care o conduce, punându-ne în pielea unor jurnaliști străini care aveau nevoie de câteva informații. Unul dintre ei ne-a sugerat să “calling one one two (112)” pentru informații, iar domnul Petrache ne-a închis telefonul când a auzit limba engleză.

Nu credem că trebuie să se întâmple și la Deveselu un caz deosebit pentru ca cei cu responsabilități pe această linie să constate că printre polițiștii de la secția respectivă sunt unii nepregătiți, alții cu probleme, sunt insuficienți ca număr și depășiți de importanța funcției și obiectivului de la Deveselu.

Ne dorim ca lucrurile să se schimbe în bine, știm că asta nu se poate peste noapte, însă vrem ca măcar să vedem că cineva începe o selecție astfel încât instituția să denote profesionalism, nu… joacă.