Declaraţiile de avere ale lui Darius Vâlcov au dispărut de pe site-ul ANI

0
1172

Darius Bogdan VÂLCOV a ocupat funcţii publice încă din 2004. Deşi Agenţia Naţională de Integritate (ANI), înfiinţată în 2007, prezintă pe site-ul integritate.ro declaraţii de avere şi de interese începând cu anul 2008, pentru VÂLCOV sunt publicate doar declaraţiile depuse în 2018.

Această situaţie dubioasă, a dispariţiei declaraţiilor de avere şi de interese ale lui VÂLCOV, a fost sesizată de newsweek.ro în ianuarie 2019 şi, deşi publicaţia a solicitat lămuriri/explicaţii, ANI nu a dat niciun răspuns.

Interesant este că nu doar ANI a eliminat aceste declaraţii, ci şi Senatul României. Dacă accesaţi această “fişă de senator”, o să observaţi că au fost şterse declaraţiile din 2012-2013 şi au rămas doar cele din 2014 şi 2015, care arată că Darius Bogdan VÂLCOV este “rupt în cur” (nu deţine nicio proprietate).

În afară de cele două documente de pe site-ul ANI, mai pot fi găsite declaraţiile depuse anul acesta de VÂLCOV, pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Conform acestor documente, Darius Bogdan VÂLCOV a câştigat anul trecut 98.701 lei, sumă care se împarte la 11 luni (a fost numit consilier al premierului DĂNCILĂ la finalul lunii ianuarie 2018), ceea ce înseamnă o medie de aproape 9.000 de lei pe lună.

În continuare, VÂLCOV susţine că nu deţine terenuri, imobile, autoturisme sau alte bunuri de valoare (cum ar fi bijuterii sau tablouri) şi declară că locuieşte în Slatina. Probabil în chirie… sau în comodat!

Darius Bogdan VÂLCOV a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru fapte de corupţie. A atacat sentinţa cu apel, iar următorul termen de judecată în Dosarul nr.790/1/2019 de la ÎCCJ (Completul de 5 Judecători) este programat pe 19 septembrie 2019.

Sursă: www.supervizor.ro