Poliţia Caracal, condusă de un individ cu mari probleme de conduită şi moralitate

0
4147

Şeful Poliţiei Caracal… o „nulitate” pusă şef!

Când în anul 2018, echipa din conducerea poliţiei Caracal (şef adjunct, şef de birouri), oameni profesionişti şi oneşti, a ieşit la pensie, se aştepta să fie numiţi în locul lor oamnei bine pregătiţi şi cu experienţă.

Surpriza cea mare  a fost atunci când s-a anunţat candidatul şi susţinerea „politică” a unui individ cu mari probleme pe linie profesională şi de corectitudine.

Comisarul-şef MIREA a avut de-a lungul anilor multe reclamaţii penale, unele probate, dar n-au avut prioritate în faţa influenţelor şi pilelor care au venit în sprijinul lui.

Un cunoscut parlamentar local care taie şi spânzură în Caracal l-a „ajutat” să câştige examenul şi să devină seful poliţiei din Caracal.

Cotidianul nostru a tras la vremea respectivă mai multe semnale că numirea comisarului-şef Nicolae Mirea este o mare greşeală, un atac iminent la adresa siguranţei publică în Caracal.

Nici luările de poziţie ale unor subordonaţi, cum că nu este omul potrivit pentru a ocupa această funcţie, n-au fost luate în considerare.

Doar dorinţa lui şi a celor care-l doreau pe această funcţie au avut câştig de cauză.

Aşa cum era de aşteptat, activitatea în codul poliţiei municipale Caracal a avut mult de suferit ca organizare, ca eficienţă şi respect în rândul comunităţii.

Sesizările făcute, indicatorii operativi n-au avut nici un rezultat, incapabilul şef rămânând pe funcţie.

Ceea ce s-a întâmplat la Caracal este rezultatul muşamalizărilor, al incompetenţei şi a influenţei politice locale.

P.C.