OLT: Absenți pe capete la Titularizare

0
524

121 de candidaţi nu s-au prezentat la examen, iar alţi 80 au părăsit sala după ce au văzut subiectele la Titularizare. Pentru a ocupa o catedră „pe viaţă”, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7 la proba scrisă, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Peste 200 de candidaţi care erau înscrişi la concursul de titularizare desfăşurat miercuri, 17 iulie, la Olt, au lipsit de la proba scrisă a examenului. Destui candidaţi, deşi s-au prezentat la centrele de examen, au hotărât să părăsească sala de examen îndată ce au văzut subiectele. La  concursul pentru Titularizare din cei 514 candidați înscriși în Olt, 80 s-au retras din examen, 79 dintre ei justificându-și gestul din motive personale, iar unul a pus retragerea pe seama unor probleme de sănătate. Astfel, doar 313 au mai susţinut proba scrisă a examenului de titularizare. Concursul s-a desfăşurat la două centre din Slatina – Colegiul Naţional „Ion Minulescu” şi Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu”.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 23 iulie 2019, iar eventualele contestații vor fi înregistrate la ISJ Olt și transmise către Centrele de Evaluare, în zilele de 23 şi 24 iulie 2019. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 25 – 29  iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în ziua de 30 iulie 2019. Conform prevederilor OMEN nr. 3886/11. 04. 2019, articolul 90, alineatul (5),  ”Candidatul fără statut de titular în învățământul preuniversitar care participă la concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, sesiunea 2019, și nu obține cel puțin nota 5 (cinci) la proba scrisă în cadrul acestui concurs nu poate fi încadrat, în anul școlar 2019-2020, pe un post didactic/ catedră a cărui/a cărei ocupare se realizează în baza disciplinei la care candidatul nu a obținut nota 5 (cinci)”. De precizat este faptul că, pentru titularizarea pe post cadrele didactice trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte).