Caravana Culturală a Romilor, la Piatra Olt

0
243

Partida Romilor Pro-Europa Filiala Olt în parteneriat cu Centrul Naţional de Cultură al Romilor Romano Kher, organizează vineri, 12 iulie 2019, începând cu ora 16.30, primul eveniment din cadrul acţiunii „Caravana Culturală” în mijlocul comunităţii de romi din Piatra Sat, oraş Piatra – Olt.

Potrivit președintelui Partidei Romilor Pro-Europa, Filiala Olt, Sandu Curt, acţiunea are ca scop promovarea modelelor în rândul romilor, exprimarea şi dezvoltarea identităţii etnice, lingvistice şi culturale şi se va desfăşura în perioada iulie – august 2019, în comunităţile de romi din judeţ.

În prima parte a evenimentului, alături de echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt prin prezentarea atribuţiilor şi a dotărilor dorim să promovăm modele în comunitate şi totodată să trezim interesul copiilor pentru alegerea unei meserii. În a doua parte vom încercat sa revitalizăm cultura romilor prin punerea în scenă a unui spectacol de teatru cu şi despre romi, în spaţiu deschis în cadrul comunităţii de romi va fi amenajată o scenă pe care vor evolua actori romi de renume naţional. Aceştia vor prezenta un spectacolul «Prinţul cel obraznic şi bătrânul înţelept» inspirat din cultura romilor. La finalul evenimentului, va fi organizat un spectacol muzical cu un exponent de marcă al muzicii lăutăreşti tradiţionale rome, renumitul Neluţă Neagu, a transmis președintele Partidei Romilor Pro-Europa, Filiala Olt, Sandu Curt, prin intermediul unui comunicat de presă.