Caracal: sterilizare gratuită pentru patrupede

0
335

Primăria Caracal în parteneriat cu Fundația Dog Rescue România va organiza în perioada 26 și 27 iulie o campanie de sterilizare gratuită a pratrupezilor, atât a celor cu stăpân cât și celor fără stăpân.

Operațiunea se va desfășura la Liceul Agricol, Dimitrie Petrescu, din strada Vasile Alecsandri, nr 77.
Programările se fac la nr de tel: 0766 490 923, dna Carigoiu.

Ce este sterilizarea?

Sterilizarea este o procedură chirurgicală care vă împiedică pisica să se reproducă. Sterilizarea înseamnă îndepărtarea ovarelor la femele și îndepărtarea testiculelor la masculi.

Beneficiile sterilizării

Chiar dacă animalul dumneavoastră locuiește în interiorul casei și nu are un partener de împerechere, tot e o idee bună să îl castrați. Dacă aveți o femelă, sterilizarea face imposibilă apariția cancerului ovarian și reduce semnificativ riscul de cancer cervical.

De asemenea elimină mai multe comportamente pe care dumneavoastră le puteți considera nedorite. O femelă care nu a fost sterilizată va intra în călduri de 3, 4 ori pe an. În aceste perioade va fi foarte agitată sau va încerca să iasă din casă.

Dacă o femelă intră în călduri de mai multe ori și nu se împerechează, ea poate dezvolta probleme precum depresie, anorexie, diaree și vomă. Sterilizarea va elimina acest tip de comportament.

Masculii

Sterilizarea include beneficii și pentru masculi. Elimină riscul de cancer testicular și previne comportamentele nedorite.

Masculii sterilizați sunt mai puțin teritoriali, nu își vor marca teritoriul cu urină, iar urina acestora nu are un miros atât de pregnant. Dacă dețineți doi masculi de pisică ori de câine sterilizarea va reduce dramatic numărul certurilor. De fapt, animalele sterilizate sunt în general mult mai docile și mai ușor de ținut sub control.

Alexandra N.