Polițiștii olteni au dat iama în șoferi. Dosare penale, permise de conducere reținute și certificate de înmatriculare retrase

0
347

În perioada 05-07 iulie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au organizat acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice și depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe.

În acest sens, în cadrul acțiunii, au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de aproximativ 23. 000 de lei, dintre care 39 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 20 pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării, și 20 pentru alte abateri.

Polițiștii au constatat 4 infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, din care 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar un dosar penal a fost întocmit pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Totodată, au fost reținute șapte permise de conducere, dintre care patru pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum, unul pentru nerespectarea manevrei de depășire și două pentru alte abateri. În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras  trei certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau cu Inspecția Tehnică Periodică expirată, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspector principal Alexandra Dicu.

.