Olt: 19 şoferi au rămas fără permis, după ce au depăşit viteza legală

0
370

Timp de trei zile, în perioada 28-30 iunie, la nivelului județului Olt, polițiștii rutieri au acționat zilnic, folosind echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAMradare, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.  Pe lângă acestea, au fost utilizate și aparatele etilotest pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii, 26 de polițiști rutieri au fost prezenți zilnic și au acționat pe drumurile naționale și județene din Olt pentru siguranța participanților la traficul rutier și aplicarea măsurilor legale în cazul celor care nu respectă legislația din domeniu.

Cu această ocazie, polițiștii olteni au oprit în trafic și controlat peste 750 de vehicule și au aplicat 352 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 19 permise de conducere, în cazul conducătorilor auto care au depășit viteza legal admisă cu mai mult de 50 km/h. Totodată, au fost constatate șase infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Insapectoratului de Poliție Județean Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.