Vârsta critică. Ce se întâmplă cu potența bărbaților, după 40 de ani și care sunt soluțiile

0
2227

Virilitatea masculina reprezinta o problema serioasa ce are implicatii nu doar asupra vietii sexuale a barbatilor, ci si asupra sanatatii acestora, potrivit DailyMail.

Dr Ronald Virag – chirurg cardiolog din Franta – a dezvaluit cateva elemente importante vis-a-vis de functiile sexuale ale barbatilor si ce probleme pot aparea.

Potrivit acestuia, de la varsta de 40 de ani, vasele de sange incep sa dea semne de imbatranire afectand in mod direct virilitatea. De cele mai multe ori, vasele de sange sunt infundate cu depozite de grasime si practic impiedica circulatia sangelui spre penis.

Inainte de varsta de 40 de ani, mai putin de 10% dintre barbati au griji vis-a-vis de erectie. Dupa 40 de ani insa, peste 50% dintre barbati raporteaza probleme.

Tot la varsta de 40 de ani incepe sa scada si nivelul de testosteron, deoarece testiculele nu mai sunt capabile sa produca la fel de mult.

Si totusi, o activitate sexuala regulata poate ajuta mentirea erectiei pentru mai mult timp, ba chiar poate creste speranta de viata.

Studiile arata faptul ca barbatii de 50 de ani au o speranta mai mare de viata daca ejaculeaza macar de doua ori pe luna. In plus, pacientii care au suferit atacuri de cordᅡ traiesc mai mult daca au o activitate sexuala frecventa.

Oamenii de stiinta nu stiu sa explice exact de ce se intampla acest lucru, insa sustin ca amestecul de elemente chimice care asigura starea de buna-dispozitie pot ajuta starea de sanatate.

Medicul francez sustine ca virilitatea masculina depinde de cat de activa e viata sexuala a barbatului. Pe scurt, el spune ca daca nu iti folosesti penisul risti sa-l pierzi.

Sursa: doctorulzilei.ro