Fost consilier local din Olt, găsit incompatibil de ANI

0
1083

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate pentru Petre Constantinescu, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Icoana, din județul Olt.

În perioada 07 noiembrie 2016 – 26 iunie 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu Contract Individual de muncă, în cadrul aparatului propriu al Consiliului Local, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, se arată în comunicatul ANI.

Art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, stipulează: „Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv […]”.

Potrivit ANI, persoana evaluata a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.