Funcționar public din Olt, găsit incompatibil de ANI

0
866

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate pentru Mariana Periețeanu, funcționar public în cadrul Primăriei Icoana, din județul Olt.

În exercitarea funcției publice de inspector a participat, în perioada 05 mai – 06 iunie 2016, la campania electorală desfășurată cu ocazia alegerilor locale din anul 2016, în cadrul căreia și-a depus candidatura pentru funcția de consilier local, fără a-și suspenda raportul de serviciu. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 97, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 coroborat cu art. 95*, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 188/1999, forma aflată în vigoare la momentul săvârșirii faptelor, se arată în comunicatul ANI.

Art. 97, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(2) Raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă: a) pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales […].”

 Potrivit ANI, persoana evaluata a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus deja la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.