Ce trebuie să mănânci dacă ai tensiunea prea mare

0
429

Viața unui hipertensiv, ca și în cazul diabeticului, nu este una ușoară, fiindcă trebuie să fie mereu atent la ce consumă. Hipertensiunea aduce noi reguli ale stilului de viață, care trebuie respectate cu sfințenie.

După diagnosticare, medicul recomandă tratamentul corespunzător. Principalul scop al tratamentului hipertensiunii arteriale este acela de a scădea valoarea tensiunii arteriale, prevenirea complicațiilor și creșterea calității vieții pacientului.

Ca în cazul oricărei boli severe, stilul de viață care a determinat îmbolnăvirea trebuie uitat. Hipertensiunea vine cu reguli alimentare precise. În primul rând, este recomandată întreruperea fumatului, a consumului de alcool, a obiceiurilor alimentare nesănătoase. În plus, sedentarismul trebuie să devină istorie, un minim de 30 de minute de mișcare într-un ritm susținut trebuie luat în calcul de îndată.

Potrivit experţilor, o dietă bogată în nutrienţi şi scăzută în alimente ce conţin sodiu, poate ajuta la diminuarea hipertensiunii arteriale într-un mod cât mai natural.

Mai mult, dieta pentru diminuarea tensiunii arteriale poate conţine alimente foarte gustoase. Încercaţi să încorporaţi în dieta dumneavoastră produsele alimentare de mai jos, pentru a menţine presiunea sângelui în limite normale.

ănânci dacă ești hipertensiv

Spanacul, varza, urzicile, cartofii, fasolea

Acestea sunt alimente bogate în potasiu care ajută organismul să elimine sodiul prin intermediul rinichilor. Medicii spun ca o scădere a cantității de sodiu din organism poate să aibă ca efect scăderea tensiunii arteriale, potrivit doctorulzilei.ro.

Banane

Deficitul de potasiu afectează musculatura şi bătăile inimii. Bananele sunt printre cele mai bune surse de potasiu, care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Sunt indicate în special pentru persoanele care urmează tratament medicamentos pentru hipertensiune arterială, deoarece odată cu utilizarea acestor medicamente creşte şi nevoia organismului de a mări cantitatea de potasiu. O banană pe zi este deosebit de eficientă.

Iaurtul constituie o sursă bună de calciu

O porţie poate conţine şi 300 de miligrame de calciu (o treime din cantitatea zilnică recomandată pentru adulţi). S-a demonstrat ştiinţific faptul că deficitul de calciu poate fi un factor ce contribuie la dezechilibrarea tensiunii arteriale. Iaurtul este un aliment cu conţinut redus de sodiu, poate fi consumat cu uşurinţă oriunde.

Scorțișoara

Studiile au arătat că scorţişoara poate fi utilă pentru scăderea tensiunii arteriale. În plus, scorţişoara ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge. Există multe moduri de a profita de beneficiile scorţişoarei, care nu implică deserturile. Puteţi adăuga scorţişoara în cereale, în mâncăruri, cafea sau cacao.

Peștele

Beneficiile consumului de pește cred că majoritatea oamenilor le cunosc, dar se pare că acesta este foarte bun și pentru că duce la reducerea nivelului de trigliceride din sânge, implicit la scăderea tensiunii arteriale. Specialiștii spun că ideal este păstrăvul, deoarece are multă vitamina D cu rol de ameliorarea și reglare a tensiunii.

Ceaiul de urzică și cel de coadă șoricelului sunt remedii utile atunci când ai probleme cu tensiunea.

Sfeclă roșie

Potrivit experţilor, 500 ml de suc de sfeclă roşie pe zi poate reduce în mod semnificativ tensiunea arterială. Oamenii de ştiinţă au descoperit că nitratul dietetic din sucul de sfeclă este convertit în nitriţi de bacteriile prezente pe limbă. Nitriţii sunt apoi convertiţi în oxid nitric, care este important în reglarea şi controlul tensiunii arteriale.

Sursa: exquis.ro