OLTUL A VOTAT PSD

0
2111

La alegerile europarlamentare

OLTUL A VOTAT PSD

 

Din informațiile pe care le-am cules și din exit-poll-ul realizat de cei de la Antena 1 și în județul Olt, reiese că oltenii au votat în cea mai mare parte cu Partidul Social-Democrat. Din estimări, se observă că PSD ar obține în jur de 54-56% dintre voturi, urmat de PNL, ALDE și/sau USR.

În județul Olt, prezența la vot înregistrată la ora 17.00 a fost de 39,53%, adică 145.522 cetățeni și-au exprimat preferința politică. Pe listele suplimentare s-au aflat un număr de 23.493 votanți, iar la urna mobilă au votat 1.138 persoane. Potrivit Autorității Electorale Permanente, sunt înscriși pe liste 366.625 de cetățeni din județ cu drept de vot.

Au fost mari disputate în comunele unde primari sunt cei de la PNL: Cungrea, Urzica, Studina, dar și în orașele Balș și Scornicești. Cele mai mari acuzații s-au adus de către unii sau alții raportat la ”turismul electoral”, în sensul că oameni din alte localități au fost aduși să voteze acolo unde se dorea un scor mai mare. Mulți dintre votanți, din anumite interese, au votat pe raza altei localități decât cea unde au fost arondați, lucru care nu este ilegal.

Reprezentanții BEJ spun că nu sunt încălcări grave de fraudare a votului, dar că au primit sesizări din partea USR și PNL, sesizări cu referire la faptul că în proximitatea unor secții de vot din anumite comune din județ stau indivizi care le indică oamenilor pe cine să pună ștampila. La fața locului au fost trimise echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție pentru a cerceta fapta.

O situație excepțională a fost înregistrată în Urzicuța (comuna Urzica), unde oamenii au fost aduși la vot cu câteva microbuze.

În schimb, la Priseaca, procesul de votare a fost oprit pentru circa 15 minute din cauza aplicației care nu a fost funcțională din motive tehnice.

Primarul Slatinei, Emil Moț, a mers la vot la secția de la Școala ”Constantin Brâncoveanu”, Mihai Cîrloganu, candidat pentru europarlamentare din partea ALDE a votat la Colegiul Național ”Ion Minulescu, deputatul liberal Gigel Știrbu a votat la Școala ”George Poboran”, iar președintele USR Olt, Silviu Anton, și-au exprimat votul la Grădinița cu Program Normal nr. 7.

Și-au exprimat dreptul la vot și 15 oameni aflați în Centrul de Rețineri și Arest Preventiv, după cum au dclarat oficiali din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Bolnavii internați la spital și-au exprimat și ei dorința de a participa la vot, astfel că urna mobilă a ajuns la aproximativ 310 pacienți ai Spitalului de Urgență Slatina, majoritatea din unitatea principal a instituției, dar și dintre cei internați în orașul Scornicești.