Aproximativ un sfert din suprafața totală de teren agricol a României, deținută de străini

2
161

Aproximativ 20-30% din suprafața totală de teren agricol a țării este deținută, potrivit jucătorilor activi în domeniu, de străini.

Însă, la nivel oficial, străinii dețin abia 19.000 de hectare de teren agricol intravilan și extravilan, ceea ce reprezintă un procent de doar 0,3% din suprafața de 6,3 milioane de hectare de teren agricol cadastrat, potrivit informațiilor ANCPI, obținute de profit.ro.

În județul Brașov terenurile agricole deținute de străini au cea mai mare pondere din țară în suprafața agricolă cadastrată a județului, investitorii străini controlând 1.328 de hectare de pământ din Brașov, echivalentul a 1,21% din suprafața agricolă cadastrată a județului.

Pe de altă parte, cea mai mare suprafață de teren agricol deținută de străini este în Timiș, unde investitorii au 2.818 hectare, conform sursei citate.

Sursa:b1.ro

2 COMENTARII

  1. Vino TU stat Român și cumpăra teren de la Români ,dar nu cu 1LEU mp ,cum ne despăgubești ptr autostrăzi.p.s. vând teren agricol 1ha/5000 euro ptr ORCINE roman sau străin,și 10000 ptr NESIMTITUL DE STAT român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here