Guvernarea PSD – investiții în mediul de afaceri prin Start Up Nation!

0
103

Partidul Social Democrat susține tinerii antreprenori, astfel că au dedicate un program special pentru idelor de afaceri, să-i ajute să își transforme ideea în practică, iar visul să le devină realitate.

Obiectivele principale al Programului sunt stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora; crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piață muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților; creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative.

Suma maximă pe care o pot primi cei înscriși în program este de 200.000 de lei (aprox. 44.000 de euro). Banii pot fi cheltuiți pe: echipamente și utilaje, spații de lucru, autoutilitare, autoturismele limitate însă la 36.000 și doar unul singur pe sociectate. Limitarile acestea nu sunt valabile pentru activitățile de taxi, școală de șoferi, rent-a-car, echipamente de climatizare/încălzire, echipamente de obținere a unei economii de energie, echipamente IT, mobilier, birotică, chirii doar pentru spații care nu au destinație locativă, cheltuială salarială completa în limita salariului mediu pe economie, realizare pagini web de prezentare – limita 4000 lei, francize, licențe, cursuri de antreprenoriat, software.

Firmele care vor să solicite fondurile din cadrul programului România Start up Nation trebuie să întrunească mai multe criteria: sunt SRL-D, SRL sau cooperații; sunt înființate după data intrării în vigoare a OUG-ului 10/30.01.2017; nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale; au codul CAEN autorizat la ONRC în momentul depunerii primei cereri de tragere; creează minim 1 loc  de  muncă și îl mențin pe o perioadă de cel puțin 2 ani după implementarea proiectului; acționarul/acționarii nu au sau nu au avut calitatea de acționar sau asociat într-un alt IMM (SRL, SA sau SRLD) care desfășoară sau a desfășurat aceeași activitate autorizată pentru care aplică în cadrul programului în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii până la deschiderea sesiunii de înscriere.