Unde petrec primarii Paștele

0
1371

Vor sta împreună cu familiile lor, vor merge la biserică în Noaptea de Înviere și vor gusta din bucatele tradiționale de Paște. Așa au declarat, la unison, că vor petrece minivacanța de Paște primarii orașelor din județul Olt. Aceștia au avut de răspuns la trei întrebări: unde petrec sărbătorile de Paște, dacă vor merge la Biserică în Noaptea de Înviere și dacă au un meniu special de Paște. La final i-am rugat să le adreseze un mesaj locuitorilor județului.

 Sărbătorile pascale ne bat în prag și fiecare dintre noi se pregătește să întâmpine Învierea Domnului cum se cuvine. Și primarii de orașe din județul Olt aleg să sărbătorească în familie alături de cei dragi, să meargă la biserică și să guste din bucatele tradiționale de Paște.

 Primarul municipiului Caracal, Liviu Radu: Eu zic că de Sărbătorile de Paște tot omul trebuie să fie acasă cu familia, cu părinții și socrii. Nu poți să te duci în altă parte. E normal să fii acasă mai ales că a fost și este o perioadă foarte aglomerată, cel puțin pentru mine. Simt nevoia să mai stau și liniștit în afară de faptul că este sărbătoare. Așa gândesc. Merg în fiecare an la Biserică în Noaptea de Înviere și iau Lumină mai ales că îl am pe tata care a murit anul trecut.  Fac ce face un om obișnuit. Nu sunt mai cu moț. Referitor la  meniul de Paște, acesta este pregătit de soție și de mama mea. Nu am veleități din acestea în ce privește mâncarea. Sunt un om care încearcă să trăiască normal.

Eu mi-aș  dori, vă spun cinstit, ca oamenii din oraș pe care îi și reprezint și care și-au dat girul și încrederea ca eu să le pot fi în mandatul acesta primar să aibă încredere cu siguranță că vom găsi rezolvare la problemele municipiului nostru. Nu spun că suntem un oraș care are probleme. Suntem un oraș care are nevoie de o dezvoltare industrială. Stăm destul de bine pe partea de cultură, însă avem nevoie de o dezvoltare industrială pentru că din păcate după Revoluție s-a pierdut acest lucru în orașul nostru și eu sper să refac acest lucru pentru că mi-am pus speranța în cele două Centuri. Una s-a terminat anul trecut, cealaltă sper să o finalizăm în iulie, pentru că ne-am întins puțin cu bugetul și atunci lucrurile acestea s-au mai întârziat, și apoi să creăm zonă industrială pe lângă Centuri. Doresc cetățenilor municipiului Caracal și județului Olt să aibă parte de pace, liniște și un Paște fericit.

 Primarul orașului Balș, Mădălin Teodosescu: Sărbătorile de Paște le voi petrece acasă cu familia. Bineînțeles că voi merge la Biserică , în Noapte de Înviere, dar și la Denii. E post pentru cine vrea să audă. Cum să fie un meniu special de Paște. Ce mănâncă toată lumea: cozonac, ouă roșii și miel, meniul obișnuit de Paște.

Locuitorilor orașului Balș și județului Olt le doresc Sărbători fericite și luminate și Sănătate la toată lumea”.

Primarul orașului Corabia, Iulică Oane:  Încă nu m-am decis. Propunerea este să merg la verișori la Brașov unde vom sta doar perioada de Paște, după care pe 1 Mai ne întoarcem, cu o parte din copii și nepoți. Bineînțeles că voi merge și la biserică în Noaptea de Înviere. Întâmplător biserica este chiar lângă blocul unde locuiește verișoara. Nu am un meniu preferat de Paște, cu ce ne-au învățat părinții de mici, cu miel, pască și celelalte produse tradiționale.

 Locuitorilor orașului Corabia și județului Olt le doresc din suflet tot binele din lume, să aibă parte de un Paște fericit și la nivelul județului nostru să auzim numai de bine”.

Primarul orașului Drăgănești-Olt, Pantelie Rotaru: „De Paște voi fi acasă cu familia. Sigur că voi merge la Biserică de Înviere. Nu am nicio preferință culinară, meniul tradițional. Locuitorilor orașului Drăgănești Olt și locuitorilor județului le doresc Sărbători fericite cu multă liniște și sănătate! ”.

Primarul orașului Piatra Olt, Tudor Udrescu: Voi petrece sărbătorile de Paște, acasă cu familia. Sigur voi merge la Biserică, în Noaptea de Înviere. Nu am un meniu special de Paște, mâncarea tradițională care se servește.

Locuitorilor orașului Piatra Olt și locuitorilor județului le urez să aibă cât mai multă credință și să aplece mai mult spre lumea aceasta a credinței și nu spre cele lumești”.

Primarul orașului Potcoava, Manuel Enăchioaia: Sărbătorile de Paște le voi petrece la Potcoava în familie, ca în fiecare an. Niciodată nu am plecat de acasă de Crăciun  și de Paște. Vine și sora mea de la București, ne strângem toată familia și vom merge la țară unde am fost de copii la Biserica noastră, la Parohia Potcoava.  La 5 dimineața merg pe la toate bisericile, însă Lumină iau de la Biserica mea. Nu am o preferință gastronomică. Meniul tradițional, miel, drob, ouă roșii, sarmale, ca tot românul.

 Locuitorilor orașului Potcoava și locuitorilor județului le doresc multă Sănătate și Un Paște Fericit.

Primarul orașului Scornicești, Ioan Prioteasa: Paștele îl voi petrece în familie. Voi merge la Biserică în Noaptea de Înviere, la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Meniul de Paște va fi unul tradițional cu cozonaci, ouă și miel.

 La final le adresez locuitorilor orașului Scornicești și județului Olt un Paște fericit, multă Sănătate și multă Lumină.