Descinderi în forță în mai multe localități din Olt la persoane bănuite de contrabandă cu țigări și alcool

0
1264

Polițiști de combatere a criminalității organizate din Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Argeș, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat joi 25 de percheziții, pe raza județelor Olt și Argeș.

Au fost vizate domiciliile unor persoane din 10 localități (Slatina, Pitești, Scornicești, Colonești, Sîrbii Măgura, Schitu, Valea Mare, Perieți, Curtișoara, Poiana Lacului), acestea fiind bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în contrabandă cu țigarete și alcool.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2018 – 2019, pe raza localităților mai sus  menționate, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni de contrabandă prin achiziționarea, depozitarea, transportul şi vânzarea unor cantităţi de ţigarete de proveniență extracomunitară, cunoscând că acestea au fost introduse în mod ilegal pe teritoriul României, pentru obţinerea de beneficii financiare. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate peste 521.000 de țigarete, fără timbru fiscal, 10 recipiente a câte 5 litri fiecare, ce conțin alcool, 4 autovehicule, 7 telefoane mobile, 1 DVR și înscrisuri, în vederea probării activității infracționale”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.

Nu mai puțin de 30 de persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale  din Olt și Dolj, precum și al jandarmilor din Olt.