Beneficiile usturoiului verde pentru sănătate

0
419

Usturoiul verde conţine o substanţă denumită alicină, un antibiotic natural cu spectru larg, dar şi substanţe cu rol antiviral, antiinflamator şi antifungic.

Toate aceste substanţe întăresc sistemul imunitar, protejând astfel organismul de infecţii şi alte boli, inclusiv de cancer. S-a demonstrat că salata din frunzele verzi ale usturoiului combate în mod eficient apariţia diverselor forme de cancer. Cercetătorii francezi au ajuns la concluzia că absorbţia siliciului din usturoiul verde favorizează fabricarea de globule albe anticanceroase, apte să producă interferon, inamicul principal al celulelor canceroase.

Aliatul mai puţin cunoscut în lupta cu kilogramele în plus: dieta cu usturoi

Potrivit specialiştilor, o cură cu usturoi verde, consumat seara, timp de câteva săptămâni, previne apariţia cancerului. Mai exact, un consum zilnic de 15-20 g de usturoi verde poate reduce riscul de apariţie a cancerului cu 20%. Totodată, consumul a 30-40 g usturoi verde pe zi scade riscul de cancer la sân cu peste 35%-40%.

O cură cu ustoroi verde reduce riscul apariţiei bolilor de inimă. Studiile recente au demonstrat faptul că o dietă bogată în usturoi verde scade tensiunea arterială, subţiază sângele şi scade nivelul colesterolului „rău”, crescând nivelul colesterolului „bun”, scrie doctorulzilei.ro.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 6 căței de usturoi într-o zi

Toate aceste beneficii se datorează conţinutului bogat de sulf, care are rolul de a relaxa vasele sangvine şi de a îmbunătăţi circulaţia sângelui. Mai mult, usturoiul verde luptă împotriva formării cheagurilor de sânge care obstrucţionează arterele sangvine. În plus, specialiştii confirmă faptul că antioxidanţii din usturoiul verde neutralizează agenţii responsabili de distrugerea arterelor, având şi capacitatea de a preveni formarea plăcilor de aterom.

Sursa:realitatea.net