Arest preventiv pentru 5 corăbieni

0
448

Miercuri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Corabia, la propunerea procurorului de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a cinci inculpați, toţi din oraşul Corabia, jud. Olt, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violente și tulburarea ordinii si liniștii publice.

La data de 23.02.2019, persoana vătămată, în vârstă de 32 de ani, din comuna Tia Mare a avut un conflict cu inculpatul din orașul Corabia.

În ziua de 26.02.2019, în jurul orelor 13:00, în scop de răzbunare, 14 inculpaţi s-au deplasat pe raza comunei Tia Mare, au găsit persoana vătămată pe terasa magazinului S.C. A.D.G. S.R.L. şi i-au aplicat mai multe lovituri cu bâte, pumni, picioare și boxuri metalice, provocându-i leziuni a căror vindecare necesită un număr de 45-50 zile îngrijiri medicale, prin modul de organizare şi cruzimea de care au dat dovadă creând panică în rândul populației pe raza comunei.

Pentru ceilalți 9 inculpați, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a dispus cercetarea acestora sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile începând cu data de 13.03.2019.

Se precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea de măsuri preventive reprezintă activităţi procesuale reglementate de Codul de procedură penală, ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.