NETED „CA-N PALMĂ” !

0
1464

Luna lui „Mărțișor” a adus o primă surpriză plăcută  nu numai doamnelor și domnișoarelor, ci tuturor slătinenilor. Pavajul recent instalat în fața complexului  comercial Winmarkt ( fostul magazin Oltul ) este în  sfârșit neted „ca-n palmă”.

   Cu toții așteptam nerăbdători să constatăm asta la începutul primăverii. Și iată că s-a realizat ! Acum lucrarea poate fi considerată cu adevărat finalizată și proiectul încheiat cu succes. Fotografia ce o atașăm este edificatoare în acest sens, considerăm noi.
   După ce în toamnă s-a demarat lucrarea ce prevedea înlocuirea pavajului din zona statuii domnitorului A.I.Cuza și din fața complexului Winmarkt, din nefericire, vremea capricioasă a încurcat planurile atât administrației locale, cât și executantului lucrării. E lesne de înțeles de ce treburile n-au mers „ca la carte”. Dacă mai luăm în considerare și faptul că sub toată suprafața pavajului nou instalat a fost montată și o instalație de degivrare (ceea ce a mărit gradul de dificultate al lucrării), situația e cu atât mai mult justificată. Este într-adevăr dificil să executi o lucrare atât de complexă corect și la termen, când te confrunți cu ploaie, ninsoare și temperaturi negative.
   Între timp, evident, s-au făcut poze, s-au publicat comentarii… Lucru normal într-o societate democratică. Era oricum inevitabil, având în vedere că nu vorbim despre o zonă periferică, ci despre una inclusă în „circuitul de promenadă” al Slatinei, după cum bine știm. Era imposibil să se interzică circulația cetățenilor prin perimetrul respectiv și nici puștilor isteți să-și facă „selfie-uri” de la fața locului, pe care să le posteze pe rețelele de socializare. Vrem – nu vrem, trăim în „era comunicării” . Asta ar trebui să ne pună pe toți, la modul cel mai serios, pe gânduri și să ne determine să devenim mai responsabili în tot ce spunem și facem…, pentru că se „aude” și se „vede” imediat. Cu atât mai mult, dacă totul este „expus” în spațiul public ( real sau virtual ).
   Din fericire, lucrarea menționată s-a finalizat cu succes, ceea ce suntem siguri că se va întâmpla și în cazul celorlalte proiecte aflate în derulare, după cum suntem convinși și de bunele intenții ale administrației locale.
   Drept care, așteptăm cu nerăbdare să putem consemna în mod justificat cât mai multe realizări remarcabile și să ducem vești bune despre județul nostru dincolo de granițele sale.
KARA DENIZ