Țigarete de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră din Olt

0
406

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt au descoperit, într-un autoturism condus de un cetăţean român, cantitatea de 18.300 țigarete, fără marcaje fiscale.

În data de 11.03.2019, în jurul orei 23:00, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt a fost desfăşurată o acțiune de combatere a contrabandei cu produse accizabile, în cadrul căreia, pe raza comunei Rusănești, pe comunicaţia DJ 642, a fost oprit pentru control un autoturism marca Dacia Logan, condus de cetăţeanul român R. N., în vârstă de 64 de ani, domiciliat pe raza judeţului Olt.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, în portbagajul acestuia a fost descoperită cantitatea totală de 18.300 ţigarete (915 pachete), fără marcaje fiscale, în valoare de aproximativ 18.480 lei.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Olt, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând faptul că acestea provin din contrabandă”, faptă prevăzută și pedepsită de art.270, alin.3, L86/206, modificată.