Fostul director de la Hidroserv Slatina, trimis în judecată de procurorii DIICOT, alături de Bercea Mondial

0
1520

Marian Dumitru Chitea, director al Hidroserv Slatina în perioada în care se bucura de susținerea totală a lui Darius Vâlcov pe când acesta era primar al Slatinei, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat. El este acuzat și pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Inculpați în dosar mai sunt, printre alții, interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, soția lui, doi fii și fiica lor, dar și ginerele interlopului. 

Dosarul a fost înregistrat, miercuri, la Tribunalul Olt.

Este cauza în care Marian Chitea a fost reținut, în 2014, de procurorii DIICOT Craiova, alături de Bercea Mondial, de soţia acestuia, Fănica, şi de administratorul unei firme aparţinând lui Chitea, George Sergiu Dănişor, din Craiova, sub acuzațiile de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

Faptele pentru care inculpaţii sunt cercetaţi s-au petrecut în perioada 2007 – 2011, când Bercea Mondial se afla în libertate. La mijloc este vorba de afaceri imobiliare în care au fost folosite facturi fictive pentru supraevaluarea unor terenuri, dar şi afaceri ilegale cu autoturisme.

Potrivit procurorilor, cele patru persoane, prin intermediul SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, administrată de către inculpaţii Marian Dumitru Chitea şi George Sergiu Dănişor, au derulat mai multe tranzacţii comerciale cu autoturisme achiziţionate de la SC EURO TEHNO GRUP SRL Piteşti şi SC AUTEC AUTOTEHNIK SRL Piteşti.

„Autoturismele au fost cumpărate în numele SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, prin numiţii Anghel Sandu şi Anghel Florin, delegaţi, iar plata acestora s-a făcut atât prin depuneri în numerar în conturile celor două societăţi din municipiul Piteşti, judeţul Argeş, cât şi prin plăţi făcute direct din conturile SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina. Există suspiciuni că deşi autoturismele au fost înregistrate în contabilitatea SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina ca mijloace fixe, acestea, prin intermediul inculpatului Anghel Sandu, zis «Bercea Mondial» au fost înstrăinate către membrii familiei acestuia sau alte persoane găsite tot de către acesta, fără a mai fi achitate”, se arată în rechizitoriu.

Prin manopere similare, inculpaţii Marian Dumitru Chitea şi George Sergiu Dănişor, în calitate de administratori şi în numele SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, au achiziţionat de la membrii familiei lui Bercea Mondial bunuri mobile şi imobile la preţuri supraevaluate, mai spun anchetatorii.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la un milion de euro.

Marian Chitea se numără printre rudele de lux ale interlopului Bercea Mondial după ce i-a botezat acestuia unul dintre nepoţi. Chitea, fost membru PDL, a demisionat din funcţia de director al Hidroserv Slatina şi din Partidul Democrat Liberal în 2011, după ce Bercea a fost reţinut pentru tentativă de omor.

Sursa: olt-alert.ro