Cereri de transfer ale unor magistraţi din Olt, respinse de Consiliul Superior al Magistraturii

0
1311

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a analizat, în ședința din 22 ianuarie, mai multe cereri de transfer formulate de judecătorii care vor să lucreze la alte instanțe decât cele la care activează în prezent.

Printre aceștia s-au numărat și câțiva magistrați care activează la instanțe din Olt care, însă, nu au reușit să-i convingă pe membrii CSM să le aprobe solicitările. Este vorba despre judecătorul Daniel Liviu Păun, de la Judecătoria Balș care a solicitat transferul la Curtea de Apel Craiova, dar care între timp a renunțat la cererea de transfer, judecătoarea Mihaela Oana Pretorian Duchi, de la Tribunalul Olt care a cerut transferul la Tribunalul Dolj, judecătorul Luis Constantin, de la Judecătoria Slatina care ar fi vrut să lucreze la Tribunalul Dolj și Constanța Livia Colan (fostă Riza) care activează la Tribunalul Olt și care solicitase transferul la Tribunalul Dolj. De asemenea, în ședința de marți, judecătorii CSM au hotărât să respingă cererile unor magistrați de la Judecătoria Slatina care au solicitat transferul la Tribunalul Olt. Este vorba despre judecătorii: Diana Mihaela Cismaru, Maria Ana Lixandru și Cătălin Nicolae Chircuși.

Singurul transfer admis de CSM a fost cel al judecătorului Paulică Dumitrescu, începând cu data de 15.02.2019, de la Judecătoria Slatina la Tribunalul Olt. De asemenea, începând cu aceeași dată, judecătoarea Gabriela Ghețu, de la Tribunalul Giurgiu, a obținut transferul la Tribunalul Olt.