Living Coral – culoarea anului 2019

0
130

Culoarea anului 2019 este „Living Coral”, o nuanță de portocaliu-piersică, ușor aurie, care denotă optimism. Nuanța a apărut deja pe podiumurile de modă, mobilă, branding corporatist și la nivel online încă din 2018.

Culoarea anului a fost aleasă de experții Pantone, cei care aleg de 19 ani culoarea care exprimă cel mai bine spiritul perioadei. Spre deosebire de anul trecut, când a fost aleasă o nunață întunecată de UltraViolet, Living Coral înseamnă energie și reconectarea cu natura: „Este o reflecție a ceea ce se întâmplă. Este un simbol a ceea ce se întâmplă în cultură la un moment dat”, a explicat Laurie Pressman, vicepreședintele al unei uități Pantone.

Experții au ales să își îndrepte atenția asupra nuanțelor din ocean: „Influența de anul acesta a fost mediul înconjurător”, a explicat Laurie Pressman. „Am avut în minte frumusețea pe care o vedem în natură și importanța ocrotirii mediului. Gândiți-vă la recifele de corali care adăpostesc și susțin viața marină și iată că încep să dispară.”