Proiect cu finanțare europeană lansat la Consiliul Județean Olt

0
496

Consiliul Județean (CJ) Olt a lansat oficial, miercuri, proiectul „Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență în cadrul Consiliului Județean Olt și Municipalității Dolna Mitropolia, Bulgaria”, cofinantat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria.

Contractul a fost semnat în data de 24 august 2018 și are o perioadă de implementare de 24 de luni. Valoarea totală a proiectului (inclusiv finanțare nerambursabilă) este de 916.047,52 euro și prevede pentru Consiliul Județean Olt suma de 416.211,90 euro, în vreme ce Municipalității Dolna Mitropolia, Bulgaria îi revine suma de 499.835,62 euro.

Proiectul își propune să îmbunătățească pregătirea și capacitatea autorităților cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență și de risc în zona transfrontalieră Olt – Pleven, respectiv în județul Olt și în districtul Pleven, prin achiziționarea unor echipamente necesare în acțiunile de prevenire a situațiilor de risc și de acțiune în situații de urgență și dezastre naturale. Este un moment deosebit de important pentru Consiliul Județean, pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) și Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Olt. Este un proiect deosebit de important pentru achiziția de echipamente pentru cei doi beneficiari, a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu.

Managerul de proiect, Daniela Lungu, a declarat că acest proiect are și un element de noutate. Elementul de noutate al acestui proiect este faptul că am inclus și un alt beneficiar final. Până acum în toate proiectele noastre am avut ca beneficiari finali Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt. De data aceasta avem și Jandarmeria Olt, la solicitarea expresă a șefului Jandarmeriei Olt”, a declarat Lungu.

Managerul de proiect a mai precizat că, până acum au fost făcute achiziții de servicii de informare și publicitate și de audit financiar, urmând ca documentația privind achizițiile echipamentelor să fie gata până în ianuarie sau februarie 2019.

 De la momentul semnării contractului de finanțare și până în prezent au fost încheiat două contracte de servicii de publicitate și promovare a proiectului și contract de servicii de audit financiar. Urmează să demarăm licitația pentru achiziția tuturor acestor echipamente și dotări pentru beneficiarii noștri finali, anul viitor, a adăugat Lungu.

Echipamentele care vor fi achiziționate de Consiliul Județean constau în: o autoutilitară de stingere cu capacitate crescută a rezervorului, 9.000 de litri, necesară la incendii forestiere, inundații, cutremure, alunecări de teren, accidente rutiere, accidente de circulație, accidente industriale, clădiri; o autoutilitară pentru intervenții în activitățile zilnice ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, trei ATV-uri, pentru intervenții în activitățile zilnice ale Inspectoratului Jandarmeriei Olt, o barcă din fibră de sticlă, pentru intervenții în activitatea Jandarmeriei Olt, trei autovehicule (capacitate maximă 1.600 cm2) pentru intervenții în activitatea Jandarmeriei Olt și cinci veste de salvare pentru intervenții în activitățile Jandarmeriei Olt.

La evenimentul de lansare a proiectului, pe lângă vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu și șeful Serviciului Dezvoltare Regională din cadrul CJ Olt , Daniela Lungu, au mai participat Desislava Manova, asistent manager proiect, Desislava Marinova, expert financiar și Svetelina Todorova, responsabil cu relațiile publice, Daniel Ene , șef serviciu Logistică la ISU Olt, Cristinel Milcu, adjunctul șefului IJJ Olt, Ionuț Penescu , șef serviciu Logistică la IJJ Olt, Rafael Tudorache, asistent manager proiect, Cristina Achimescu, șef serviciu Contabilitate, expert financiar în cadrul proiectului și Victoria Zugravu, expert achiziții publice.