Elevii romi din Olt, îndemnaţi să aleagă o carieră în poliţie

0
255

Polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Olt au participat, timp de două zile, la campania „Educație, cultură, demnitate”, prezentând avantajele carierei de polițist, în cadrul comunităților de romi din județ.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt, prin polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei din cadrul Poliției Orașului Balș și Poliției Orașului Caracal, a desfășurat, în zilele de 6 și 7 noiembrie, o acțiune de promovare a unor modele în comunitate, dorind să le insufle participanților aspirația de a urma cariera de polițist.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul campaniei Educație, cultură, demnitate inițiată de Asociației Partida Romilor „Pro -Europa”- sucursala Olt, având scopul de a promova, exprima și dezvolta identitatea etnică, lingvistică și culturală, în cadrul comunităților de romi din județ.

Astfel, marți 06 noiembrie, în comuna Iancu Jianu, și miercuri 07 noiembrie, în municipiul Caracal, polițiștii olteni, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgența „Matei Basarab” Olt, Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt și Serviciul Județean de Ambulanță Olt, au fost prezenți în mijlocul comunităților de romi promovând modele demne de urmat în comunitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Totodată, în cadrul acțiunii polițiștii le-au prezentat participanților recomandări pe teme precum prevenirea violenței în școli, a delincvenței juvenile, a cyberbulling-ului și măsuri de siguranță pe internet.