Un bărbat din Olt și-a ucis cu bestialitate mama. El a fost arestat preventiv

0
1022

O altă crimă zguduie județul Olt: un bărbat din comuna Icoana și-a ucis cu sălbăticie mama. Tragedia s-a consumat vineri, când, pe fondul consumului de alcool, între fiu și mamă a avut loc o ceartă care a degenerat într-o bătaie cruntă aplicată de bărbat femeii, lovind-o cu mai multe corpuri dure. La câteva ore după corecție, victima a decedat.

Totul s-a petrecut ieri dimineață, când în familia Ciucescu a avut loc o nouă ceartă generată de fiul celor doi bătrâni, care consuma des alcool, potrivit unor surse locale. De data aceasta, bărbatul, Radu Ciucescu, și-a vărsat nervii pe mamă, pe care a luat-o la bătaie, lovind-o nu doar cu pumnii, ci și cu mai multe corpuri dure, inclusiv cu o bâtă. După agresiune, în jurul pânzului, femeia, a decedat.

Din cauza vârstei înaintate, dar și pentru că avea probleme de ordin locomotor, care o făceau să se deplaseze cu ajutorul unui cadru, mama ucigașului nu s-a putut apăra, potrivit acelorași surse locale.

„Este vorba de un bărbat de circa 55 de ani, din Icoana, care ieri dimineață a avut o divergență cu mama sa, pe care a agresat-o și, în jurul prânzului, bătrâna a murit.

Astăzi de dimineață ne-a parvenit rezultatul necropsiei și, potrivit acestuia, există legătura de cauzalitate. Bătrâna a fost lovită în mod repetat cu corpuri dure, dintre care un corp alungit. Victima are o torsiune a membrului superior drept, posibil o comprimare între planuri dure. Are și fracuri costale, deci a fost bătută în mod repetat”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța.

Potrivit autorităților locale, în familia Ciucescu erau certuri dese, toate generate de fiul celor doi bătrâni, pe fondul consumului de alcool. Dincolo de alcool, omul avea și probleme de natură psihiatrică, el fiind internat în câteva rânduri la un spital de specialitate.

„Certurile erau dese în această familie din cauza fiului care obișnuia să consume alcool. Pe fondul consumului de alcool ar fi fost și cearta de ieri, când fiul și-a bătut mama. La un anumit timp de la bătaie, femeia a murit. Cei doi bătrâni erau niște oameni onorabili. Noi, cei de la primărie, ne-am implicat cât am putut pentru a ajuta această familie. Pensia celor doi o primea fiica lor, care locuiește, cu familia ei, într-o altă casă. Deci, ea le lua pensia și îi îngrijea pe părinți, îi îngrijea bine. Problema era însă fiul lor care, iată, ieri a făcut ce a făcut. El avea și ceva probleme de sănătate și consumul de alcool i le accentua. De aceea a și fost internat de câteva ori la un spital psihiatric”, a spus primărița comunei, Gabriela-Mariana Ancuța.

Bărbatul din localitatea Icoana  a fost reținut de procurori, sâmbătă, pentru 24 de ore, iar duminică magistrații Tribunalului Olt au dispus arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„În baza art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) C. proc. pen., art. 223 alin. 2 C. pr. pen., art. 226 c. pr. Pen. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt cu nr. 438/P/2018. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ciucescu Radu, cercetat pentru săvârşirea infr. de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p. rap. la art.199 alin.1 C.p. cu aplic.art.77 alin.1 lit.e C.p., în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J.Olt, pe o durată de 30 de zile, de la data de 28.10.2018 până la data de 26.11.2018, inclusiv”, se arată în încheierea Tribunalului Olt.

Sursa : olt-alert.ro