Prognoza meteo în intervalul 15 octombrie – 12 noiembrie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

0
824

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică, 14 octombrie, prognoza meteo pentru intervalul 15 octombrie – 12 noiembrie 2018. În acest interval, vremea se va menţine caldă, în general, cu valori termice situate în limitele climatologice normale pentru această perioadă.

Astfel, potrivit meteorologilor, în săptămâna 15-22 octombrie, temperatura aerului se va situa peste normele climatologice ale perioadei în toată ţara. Precipitaţiile vor fi, în general, deficitare la nivelul întregului teritoriu. Totuși, există posibilitatea unui excedent, la începutul lunii viitoare, mai ales în zonele de munte.

În perioada 22-29 octombrie, Regimul pluviometric va fi, în general, apropiat de normalul săptămânii în regiunile sud-estice şi excedentar în restul teritoriului, iar  temperatura aerului va avea valori apropiate de normalul termic al săptămânii, în vestul teritoriului, cu posibilitatea de a fi uşor mai ridicate în rest.

În săptămâna 29 octombrie – 5 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestui interval în regiunile vestice şi centrale, respectiv uşor mai ridicate decât acestea în restul teritoriului.Precipitaţiile vor fi, în general, apropiate de normalul perioadei, dar tot cu posibilitatea de a exista un uşor excedent local în zonele de munte, precum şi în regiunile sudice, estice şi centrale.

În intervalul 5-12 noiembrie, temperatura aerului se va situa în jurul valorilor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări, iar regimul pluviometric va fi, în general, apropiat de cel normal al perioadei, cu posibilitatea unui uşor excedent local în zonele de munte.

Sursa: liberatatea.ro